Antena 3 CNN Politică Contestaţie respinsă. Sorin Oprescu poate candida la Primăria Capitalei

Contestaţie respinsă. Sorin Oprescu poate candida la Primăria Capitalei

Contestaţie respinsă. Sorin Oprescu poate candida la Primăria Capitalei
29 Apr 2008   •   15:51

Luptă cu emoţii la Primăria Generală a Capitalei. Pentru a doua oară într-o săptămână, Sorin Oprescu aude acelaşi verdict din partea magistraţilor: senatorul poate candida la primărie. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins contestaţia depusă de Doina Mocanu, care acuza că semnăturile acestuia nu sunt valide. Tribunalul a mai respins o dată contestaţia, dar Mocanu a făcut recurs, respins acum de judecători. Decizia instanţei este definitivă şi irevocabilă.

?Justiţia şi-a spus cuvântul. Începând de miercuri, suntem în campanie?, a avertizat Sorin Oprescu la aflarea deciziei instanţei. Şi ?avem despre ce discuta, despre bucureşteni, despre proiecte?, susţine candidatul independent, care speră că a ?terminat cu aceste insinuări?. Intrat pentru a treia oară în lupta pentru Bucureşti, jocul de-a candidatul i-a rezervat însă o surpriză care nu se ştie dacă nu îl va ajuta, până la urmă, în această campanie. ?E un meci pe care îl joc a treia oară. Şi dacă nu mi se fură mingea, o să fie un joc transparent?, promite Oprescu.

OPRESCU: DE ACUM ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ


Agonie şi extaz pentru depunerea unei candidaturi
Surprizele pentru fostul social-democrat au început în urmă cu şase zile, în momentul în care Biroul Electoral Municipal a respins 5.000 de semnături de pe listele înregistrate de acesta. Avocaţii lui Oprescu au depus imediat o contestaţie la Tribunalul Bucureşti, care a fost însă respinsă, blocându-i din nou candidatura la Primăria Generală a Capitalei.

Pe 25 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti dădea în sfârşit un răspuns favorabil senatorului, care părea să îl aducă la lumină: contestaţia faţă de hotărârea Tribunalului Bucureşti era admisă. Instanţa desfiinţa astfel decizia Biroului Electoral Municipal, dispunând înscrierea candidaturii lui Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei.

Agonia avea să se declanşeze din nou, chiar în a doua zi de Paşte. O bucureşteancă din sectorul 3, pe nume Doina Mocanu, i-a contestat candidatura şi l-a chemat la Tribunal, pe motiv că semnăturile nu sunt valide. Tribunalul a respins contestaţia. Mocanu a făcut recurs, care a fost respins de asemenea de Curtea de Apel Bucureşti. Până acum, Sorin Oprescu poate răsufla uşurat ? după lupte care au durat şase zile, justiţia i-a dat dreptate şi se află în lupta pentru Bucureşti. Campania electorală începe însă pe 2 mai. Timp suficient pentru noi surprize.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close