Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Ruperea USL e plauzibilă. Nu ştiu ce au de gând cei din PSD, nu mai e ce a fost

Crin Antonescu: Ruperea USL e plauzibilă. Nu ştiu ce au de gând cei din PSD, nu mai e ce a fost

Crin Antonescu: Ruperea USL e plauzibilă. Nu ştiu ce au de gând cei din PSD, nu mai e ce a fost
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    17 Mai 2013   •   17:19
Copreşedintele USL, Crin Antonescu, ia în calcul ruperea USL, arată o înregistrare audio, publicată de pesurse.ro, în care liderul PNL face o analiză în Biroul Permanent al partidului.
 
"E limpede pentru toată lumea că unul din avantajele enorme pentru Traian Băsescu şi pentru cei care sunt lângă domnia sa din punct de vedere politic constă în faptul că această coabitare în aceste forme stârneşte neîncredere şi aduce beneficii pentru el.... Se vede asta în apariţiile sale care se îndesesc (...) dă impresia unui preşedinte reconfirmat, legitimat... Şi nu mai este doar o invenţie de presă – fractura din USL", a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu.
 
Liberalul a făcut o evaluare a partidului în contextul actual şi a concluziat că duşmanul de ieri a ajuns prieten cu partenerii PNL şi asta îi pune pe liberali într-o postură nouă, iar riscul ruperii USL trebuie luat în seamă.
 
El le-a spus colegilor săi din BPN al PNL că "Am suferit o criză pe care aş numi-o Criza coabitării, în sensul prin care prin numirea lui Kovesi după înţelegerea Ponta şi Băsescu, şi noi având o anumită poziţie s-a generat o criză, pentru că a fost vorba de o criză.... PSD se adânceşte în coabitarea cu Băsescu, iar noi credem că drumul trebuie să fie cel dat de programul, de direcţia şi de spiritul USL."
 
"E nevoie de foarte multă coordonare şi temele principale trebuie duse de vectori puternici de imagine. Trebuie să ne organizăm. Nu ştiu ce au de gând cei din PSD. Nu mai e ce a fost. Lucrurile se schimbă în mod firesc", a încheiat liderul PNL.


Citeşte şi Ponta: Este cea mai mare criză prin care trece USL. Aştept o decizie până luni, altfel nu mai putem merge împreună
 
Antonescu îi răspunde lui Ponta: Nu suntem în situaţia să ne dăm ultimatumuri. Ce avea PNL de hotărât a decis azi

Cei doi copreşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, s-au întâlnit miercuri seară şi au avut o discuţie în care, susţin surse politice, premierul i-ar fi cerut partenerului său excluderea din PNL a senatorului Sorin Roşca Stănescu, în urma scandalului iscat de comisia Bârsan. 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că nici nu vrea să audă de această variantă.

Totodată, şeful liberalilor a declarat joi că membrii PNL dezavuează unele aprecieri făcute de senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD, atenţionând că cei care vor mai încălca protocolul USL vor trebui să se despartă de partidul din care fac parte.

Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan afirmă că prin acest gest protestează faţă deîncercarea majorităţii PSD din Comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.

Cei trei (SRS, Ciorbea, Ilieşiu) au arătat că gestul lor de a se retrage din comisie a fost susţinut de către preşedintele PNL, Crin Antonescu, iar chiar dacă la nivelul Senatului se va discuta marţea viitoare situaţia şi s-ar putea decide cu privire la înlocuirea lor, din partea PNL nu există alţi parlamentari doritori să intre în această comisie.
 
Comisia de anchetă în cazul interceptării judecătorului CEDO Corneliu Bârsan a fost înfiinţată la începutul lunii aprilie 2013.


 

×
Subiecte în articol: criza usl Crin Antonescu Victor Ponta
Parteneri
Mafia lemnului, atac devastator pe Valea Vaserului după o licitaţie
x close