Antena 3 CNN Politică Cristian Preda: PDL+PMP+D.A. trebuie să depăşească PNL în 2014

Cristian Preda: PDL+PMP+D.A. trebuie să depăşească PNL în 2014

Cristian Preda: PDL+PMP+D.A. trebuie să depăşească PNL în 2014
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Aug 2013   •   09:51
Suma voturilor formaţiunilor de dreapta trebuie să depăşească scorul PNL la alegerile europene din 2014. Dacă PNL va fi la europene peste PDL+DA+PMP, atunci cursa prezidenţială va fi foarte greu de abordat pentru un candidat al dreptei, consideră europarlamentarul PDL Cristian Preda. 
 
“Un sondaj INSCOP de zilele trecute arăta că PDL ar avea 15,1% din intenţiile de vot, Partidul Mişcarea Populară – 5,6%, iar alianţa DA, care regrupează Forţa Civică şi PNŢCD, ar putea beneficia de sprijinul a 5,1% din votanţi. În total, 25,8%. Cu aproape 10 procente mai mult decât scorul obţinut de Alianţa România Dreaptă la legislativele din decembrie”, a scris Preda pe blog.
 
“E o veste îmbucurătoare! Ea a trecut relativ neobservată, din pricina aroganţei cu care ne-a obişnuit PDL, care s-a grăbit să vadă diferenţa care-l separă de “partiduleţe”, nu suma opţiunilor de centru-dreapta. Sigur, e vorba despre intenţii de vot, nu despre un test electoral propriu-zis. Tendinţa e însă bună”, mai spune acesta.
 
“Ar fi bine, însă, ca toate formaţiunile indicate, indiferent de formulele în care vor depune candidaturi, să treacă pragul electoral. Ar fi un dezastru ca un partid sau o alianţă de partide de centru-dreapta să nu treacă de barierele impuse de lege”, a mai spus acesta.
 
Cristian Preda a fost suspendat recent din PDL pentru o perioadă de 6 luni pentru acuzaţiile la adresa conducerii central. El s-a înscris în fundaţia Mişcarea Populară.
 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close