Antena 3 Politică Criza USL se adânceşte. Un ministru PNL îl atacă pe premier: Ponta blochează reforma în Sănătate

Criza USL se adânceşte. Un ministru PNL îl atacă pe premier: Ponta blochează reforma în Sănătate

de M.Z.    |    17 Mai 2013   •   23:45
Criza USL se adânceşte. Un ministru PNL îl atacă pe premier: Ponta blochează reforma în Sănătate
Sursa foto: Foto: Intact Images
Criza USL pare să se adâncească tot mai mult. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, l-a atacat dur pe premierul Victor Ponta în şedinţa de ieri a conducerii PNL, spunându-le colegilor săi că nu are deocamdată de unde să le dea bani, pentru că reforma iniţiată de el este blocată de prim-ministru, potrivit unei înregistrări audio publicate de site-ul pe surse.ro.
 
"Vom încerca săptămâna viitoare, am vorbit deja cu domnul Daniel Chiţoiu, vom încerca să introducem la USL un calendar strict pe modul în care vrem să se aplice reforma în Sănătate, pentru că astăzi, şi o spun deschis, domnul preşedinte Antonescu ştie, de circa două luni reforma e blocată de Victor Ponta. Trebuie să o deblocăm".
 
De asemenea, liberalul de la Sănătate cere sprijin pentru presiuni mai puternice, pentru a fi lăsat să facă ceea ce vrea în ministerul pe care îl conduce.
 
Nicolăescu este total nemulţumit şi de buget, care este cu aproape 20% mai mic comparativ cu anul trecut.
 
"Din păcate, şi trebuie să spun asta aici, între noi, bugetul Sănătăţii pe 2013 este mai mic cu 18% faţă de 2012 şi nu sunt bani de investiţii", le-a mai spun Eugen Nicolăescu colegilor săi din PNL.


Crin Antonescu: Ruperea USL e plauzibilă. Nu ştiu ce au de gând cei din PSD, nu mai e ce a fost

Întâlnire de urgenţă Ponta-Antonescu, privind criza din USL

Citeşte şi Ponta: Este cea mai mare criză prin care trece USL. Aştept o decizie până luni, altfel nu mai putem merge împreună
 
Antonescu îi răspunde lui Ponta: Nu suntem în situaţia să ne dăm ultimatumuri. Ce avea PNL de hotărât a decis azi

Cei doi copreşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, s-au întâlnit miercuri seară şi au avut o discuţie în care, susţin surse politice, premierul i-ar fi cerut partenerului său excluderea din PNL a senatorului Sorin Roşca Stănescu, în urma scandalului iscat de comisia Bârsan. 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că nici nu vrea să audă de această variantă.

Totodată, şeful liberalilor a declarat joi că membrii PNL dezavuează unele aprecieri făcute de senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD, atenţionând că cei care vor mai încălca protocolul USL vor trebui să se despartă de partidul din care fac parte.

Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan afirmă că prin acest gest protestează faţă deîncercarea majorităţii PSD din Comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.

Cei trei (SRS, Ciorbea, Ilieşiu) au arătat că gestul lor de a se retrage din comisie a fost susţinut de către preşedintele PNL, Crin Antonescu, iar chiar dacă la nivelul Senatului se va discuta marţea viitoare situaţia şi s-ar putea decide cu privire la înlocuirea lor, din partea PNL nu există alţi parlamentari doritori să intre în această comisie.
 
Comisia de anchetă în cazul interceptării judecătorului CEDO Corneliu Bârsan a fost înfiinţată la începutul lunii aprilie 2013.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close