Antena 3 Politică Descentralizare în Ministerul Agriculturii. Agenţia Domeniilor Statului, în subordinea structurilor locale

Descentralizare în Ministerul Agriculturii. Agenţia Domeniilor Statului, în subordinea structurilor locale

13 Iun 2009   •   15:27
Descentralizare în Ministerul Agriculturii. Agenţia Domeniilor Statului, în subordinea structurilor locale
Sursa foto: Ilie Sarbu

Ministerul Agriculturii a finalizat proiectul privind desfiinţarea şi reorganizarea mai multor structuri din minister. Printre instituţiile care vor dispărea se numără şi Agenţia Domeniilor Statului, care va fi absorbită de alte structuri locale. Direcţiile agricole vor trece în subordinea consiliilor judeţene. Mai multe agenţii din Minsterul Agriculturii vor fi desfiinţate, astfel că atribuţiile acestora vor fi transferate unor structuri nou create sau vor fi preluate de către autorităţile locale.

"Este prima dată după 40 de ani când avem o asemenea acţiune. Intenţionăm să reducem numărul structurilor noastre cu 67%. Trebuie să menţionez că proiectul de ordonanţă care va intra mâine în şedinţa Guvernului este doar la faza de proiect. El se poate schimba atât în şedinţa Executivului, cât şi la nivelul comisiilor parlamentare care 100% vor aduce amendamente", a declarat, sâmbătă, ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, citat de Mediafax.

Proiectul de descentralizare prevede ca Direcţiile Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală, Oficiile Judeţene de Studii Pedologice şi Agrochimice şi cele de Consultanţă Agricolă şi Inspectoratele Teritoriale pentru Calitatea Seminţelor şi Materialul Săditor să treacă în subordinea Consiliilor Judeţene.

De asemenea, din cele şase autorităţi de reglementare şi de administrare din cadrul ministerului vor rămâne doar trei.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close