Antena 3 CNN Politică Document-bombă votat de liderii PNL. Organizaţiile care vor fi decapitate după alegeri

Document-bombă votat de liderii PNL. Organizaţiile care vor fi decapitate după alegeri

Este război în PNL. Antena 3 CNN a intrat în posesia unui document-bombă votat de liderii partidului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Feb 2024   •   10:44

Șefii de filiale vor fi obligați să candideze la alegerile locale. Dacă obțin un scor mai mic decât cel al filialei își au adio de la fotoliul de parlamentar. 

Mai mult, ultimele zece organizații de la alegerile viitoare vor fi dizolvate. 

Documentul adoptat de conducerea Partidului Național Liberal spune că liderii filialelor județene vor fi obligați să candideze, în funcție de situație, fie pentru postul de președinte al Consiliului Județean, fie pentru cel de primar de municipiu.

Același document arată că acei candidați care vor lua un scor sub cel al filialei își vor pierde susținerea pentru alegerile pentru Parlament. 

PNL vrea să dizolve organizațiile care se clasează pe ultimele locuri la alegeri!

Sunt măsuri care au fost luate în interiorul PNL cu intenția de a-i mobiliza pe liderii filialelor să obțină un scor cât mai bun la alegerile viitoare.

Nicolae Ciucă: Executivul PNL a fost mandatat să negocieze comasarea alegerilor

"Executivul Partidului National Liberal a fost mandatat, legat de comasarea alegerilor, să analizeze să negocieze în interiorul coaliției pe marginea acestui demers", a anunțat miercuri președintele formațiunii, Nicolae Ciucă.

"Executivul Partidului National Liberal a fost mandatat, legat de comasarea alegerilor, să analizeze să negocieze în interiorul coaliției pe marginea acestui demers. A existat o analiză și în final fiecare și-a prezentat punctul de vedere, susținând ca o variantă posibilă și benefică comasarea alegerilor europarlamentare cu locale, dar există și celelalte variante în analiză. Noi trebuie să identificăm care este cea mai bună soluție pentru consolidarea democrației, pentru cetățenii României, pentru facilitarea procesului electoral în România”, spune Nicolae Ciucă.

El afirmă că în interiorul coaliției nu s-a discutat despre un acord politic extins.

"Chestiunea asta cu tandemul nu am discutat-o. Orice astfel de chestiune trebuie analizată, chiar dacă ar fi să avem un astfel de proiect, el trebuie în primul rând analizat și însușit de conducerea executivă, să ne întoarcem la BPN, discutăm, analizăm și după aceea validăm acest proiect. PNL are 1.232 de primari, 14.185 de consiglieri locali și județeni, 17 președinți de Consilii Județene, deci există un active de partid care, indiferent de modul în care se vor desfășura alegerile, va fi la fel de mobilizat", adaugă Ciucă.

Citeşte şiKlaus Iohannis, despre varianta rotativei la Cotroceni: "Poziţia de preşedinte nu se ia la masa verde"

La insistențele jurnaliștilor despre o rocadă la prezidențiale, pe modelul celei de la guvern, între PNL și PSD, liderul liberalilor a spus: "În România, în ultimii 35 de ani, a existat o singură dată când un acord politic dinainte prestabilit s-a întâmplat să fie și respectat, mai ales când a fost vorba de o rocadă, de a preda mandatul de pe o funcție de conducere și asta s-a întâmplat când am fost prim-ministru".

×
Subiecte în articol: PNL sustinere parlament document
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close