Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, despre varianta rotativei la Cotroceni: "Poziţia de preşedinte nu se ia la masa verde"

Klaus Iohannis, despre varianta rotativei la Cotroceni: "Poziţia de preşedinte nu se ia la masa verde"

Klaus Iohannis, preşedintele României, a reacţionat cu privire la varianta propusă în ultimele zile cu privire la o rotativă la Cotroceni, la fel ca şi în cazul funcţie de premier, şi a spus că funcţia de preşedinte "nu se ia la masa verde".

de Georgiana Adam    |    01 Feb 2024   •   11:15

Președintele României, Klaus Iohannis, a comentat zvonurile privind o eventuală înțelegere între partidele de guvernare pentru susținerea în comun a unor candidați în următoarele două cicluri electorale pentru Palatul Cotroceni.

"Nu cred că poziția de președinte se ia la masa verde", a spus Iohannis.

Președintele Iohannis a dezvăluit că în principiu este de acord cu comasarea unor alegeri. Șeful statului a cerut ca decizia să se ia foarte repede.

"Discuția este legitimă pentru că patru rânduri de alegeri e foarte, foarte greu de gestionat. Ar fi o soluție să fie comasate, cum va gestiona coaliția aceste chestiuni, vom vedea. Nu e treaba președintelui să se implice în negocierile coaliției de guvernare, dar trebuie să se ia o decizie foarte repede", a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a comentat și zvonurile privind o eventuală negociere între PSD și PNL pentru realizarea unei rotative de câte cinci ani la Palatul Cotroceni.

"Eu cred că pozița de președinte nu se ia la masa verde”, a transmis Iohannis.

Presedintele Romaniei a făcut declarațiile, astăzi, la Bruxelles, înainte de participarea la Consiliul European.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close