Antena 3 CNN Politică Elena Udrea, discurs violent în plenul Camerei Deputaților: Suntem ca pe vremea lui Ceaușescu, avem o nouă Securitate

Elena Udrea, discurs violent în plenul Camerei Deputaților: Suntem ca pe vremea lui Ceaușescu, avem o nouă Securitate

Elena Udrea, discurs violent în plenul Camerei Deputaților: Suntem ca pe vremea lui Ceaușescu, avem o nouă Securitate
18 Oct 2016   •   14:43

Deputatul Elena Udrea a afirmat marţi că, din frică şi "mânaţi de interese meschine", parlamentarii au transformat cea mai importantă instituţie a democraţiei din România în "cârpa de şters pe jos a sistemului", apreciind că s-a ajuns "ca pe vremea lui Ceauşescu, totul fiind raportat la noua securitate".

Camera Deputaților: Elena Udrea poate fi urmărită penal într-un nou dosar

"Dragi colegi, noi am discreditat cea mai importantă instituţie a democraţiei din România, am transformat Parlamentul în cârpa sistemului, în sacul de box al propagandei care aruncă pe această instituţie cu zoaie ori de câte ori cineva îndrăzneşte să se întrebe ce se întâmplă cu această ţară. (...) Fricoşi şi mânaţi de interese meschine nu am făcut nimic din ceea ce trebuia să facem pentru ca sistemul să nu prindă puterea pe care a prins-o astăzi în România. (...) Personal, mă simt ca într-un moment de stand up comedy sau de stand up tragicomedy. Am toate motivele să solicit la Cartea Recordului să se înregistreze acest caz. N-a mai existat niciodată un parlamentar împotriva căruia să se formuleze 16 cereri de arestare preventivă, de reţinere, de urmărire penală şi totul într-un an şi jumătate. Doar pentru mine aţi fost obligaţi să votaţi de 16 ori şi astăzi veţi mai vota încă o dată. Să sperăm că este ultima. Unii ar spune că este prea mult, că se consumă prea multă energie pentru îngroparea unui singur om. Alţii ar zâmbi şi ar afirma că este evident că am devenit 'acarul Păun' al României şi inculpatul de serviciul. Ori de câte ori sistemul are o problemă pe care vrea să o muşamalizeze, de acoperit, ori de câte ori ceva nu merge conform planurilor sistemului, mai apare un dosar, o acuzaţie la adresa Elenei Udrea", a susţinut ea în plenul Camerei Deputaţilor înainte de votul la cererea DNA privind începerea urmării penale în cazul său.

Elena Udrea nu le-a cerut deputaţilor să voteze într-un fel sau altul.

"Dimpotrivă, mi-aţi face un bine dacă aţi vota pentru începerea urmării penale, pentru că, altfel, acest moment de astăzi va fi folosit de sistem pentru a argumenta cum vreau eu să mă întorc în Parlament, pentru că Parlamentul îţi oferă imunitate. Este de fapt ceva între 'la revedere' şi o slujbă de veşnică pomenire pentru actualul legislativ. Acest Parlament, din care fac şi eu parte, este cel mai laş şi nepregătit de după istoria din 1989. Dintr-un amestec de frică, incompetenţă şi ignoranţă, noi am permis ca această ţară să fie acaparată de sistem. Am făcut legi care întăresc puterea sistemului, acţionăm la comandă ascunsă - legea alegerilor, legea finanţării partidelor, legea educaţiei de aprobare a ordonanţei privind plagiatele. (...) Din cauza noastră există astăzi academia ştiinţelor securităţii naţionale. Am scăpat serviciile de sub control... Nu se mai poate respira în România fără ca un băiat cu ochi albaştri să nu fie implicat. (...) Ne-am întors pe vremea lui Ceauşescu, totul este raportat la noua securitate. Am permis şi încurajat toate abuzurile procurorilor şi prin voturile noastre am girat practica arestărilor preventive la 10 ani de la comiterea presupuselor fapte", a susţinut ea.

Udrea a evidenţiat faptul că "proiectul de revizuire a Constituţiei a rămas abandonat şi nu mai are nimeni curajul să deschisă discuţia pe această temă".

"Asistăm pasiv la distrugerea capitalului românesc. (...) Şi din cauza noastră presa a devenit o măciucă a manipulării. Trebuia să creăm facilităţi fiscale pentru o presă independentă în loc să permitem subordonarea sa în faţa intereselor unor securişti mai vechi şi mai noi. Am permis instalarea unui guvern incompetent şi numit din afara României, care conduce această ţară în interesul altora, vânzând tot ce mai avem, dar nefiind în stare să cheltuie un euro din bani europeni, din banii alocaţi României. Au făcut ce au vrut cu banii românilor şi noi tăcem complici. (...) Sunt încercări de a mi se închide gura şi de discreditare. Sunt parte din planul sistemului de a vă inocula teama, spaima în rândul clasei politice, de a vă face să tremuraţi în bănci şi de a executa astăzi un plan de manipulare uriaşă în vederea acaparării totale şi definitive a puterii", a mai susţinut deputata.

Ea le-a mai spus colegilor săi parlamentari că pentru oricare dintre cele două acuzaţii care i se aduc de procurori pot fi acuzaţi la rândul lor "mâine".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Elena Udrea DNA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close