Antena 3 CNN Politică Ilie Sârbu: Nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE este ilegală

Ilie Sârbu: Nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE este ilegală

Ilie Sârbu: Nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE este ilegală
24 Iun 2015   •   12:45

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat că propunerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis, care l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, este ilegală din punct de vedere procedural.  Sârbu susţine că premierul Ponta "nu ştie nimic şi nu a fost consultat".

"Această propunere, din punct de vedere legal, poate ajunge la Parlament doar prin CSAT", a spus Ilie Sârbu.

El a mai spus că, pe lângă faptul că propunerea preşedintelui nu este legală din punct de vedere procedural, "se strică o tradiţie".
   
"S-a stricat şi o tradiţie - ca unul din şefii serviciilor de informaţii să fie de la opoziţie, altul să fie de la putere. Noi nu ne-am bătut foarte tare să avem şef la SIE", a mai afirmat liderul senatorilor PSD.

Ilie Sârbu a mai susţinut că nici premierul Victor Ponta, nici PSD nu au fost consultaţi de Iohannis în legătură cu propunerea pentru şefia SIE.

"Propunerea pentru şefia SIE face parte dintr-o strategie de a acumula toată puterea de către Iohannis şi PNL", a mai spus Ilie Sârbu.

Senatorul PSD a mai spus că parlamentarii social-democraţi nu vor vota pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE.
   
"Oprea (Gabriel Oprea-n.r.) face ce vrea, noi nu vom vota", a adăugat Sârbu.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare.



×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close