Antena 3 CNN Politică Întâlnire de urgenţă Ponta-Antonescu, privind criza din USL. "Nu ştiu acum dacă se rupe USL", a spus Ponta

Întâlnire de urgenţă Ponta-Antonescu, privind criza din USL. "Nu ştiu acum dacă se rupe USL", a spus Ponta

Întâlnire de urgenţă Ponta-Antonescu, privind criza din USL. "Nu ştiu acum dacă se rupe USL", a spus Ponta
de M.Z.    |    17 Mai 2013   •   20:34
Update 19.45 - Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, vineri, că la întâlnirea de la Guvern cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu s-a decis nimic şi a precizat, pentru Gândul, că nu ştie acum dacă se rupe USL.

"Nu ştiu acum dacă se rupe USL", a adăugat premierul Ponta.

De asemenea, potrivit Mediafax, surse politice participante la întâlnirea de vineri au declarat că discuţiile pe acest subiect vor fi reluate în USL luni.
 
Update 18.20 - Copreşedintele USL Crin Antonescu, Daniel Chiţoiu şi Radu Stroe au plecat de la Guvern.

Liberalii au discutat cu Ponta despre criza din USL.
_________________________________________________

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a ajuns la Guvern, vineri după-amiază, împreună cu liderii USL Liviu Dragnea şi Daniel Chiţoiu, pentru o întâlnire cu preşedintele PSD, Victor Ponta.
 
La Palatul Victoria se mai află Radu Stroe şi Sebastian Ghiţă. De asemenea, la Guvern a venit şi soţia premierului, europarlamentarul PSD Daciana Sârbu.
 
Pe parcursul zilei au circulat informaţii că liderii USL se vor întâlni.
 
Întâlnirea de la Guvern are loc în contextul scandalului legat de Sorin Roşca Stănescu, după ce Ponta a cerut ieri ca liberalul să fie sancţionat.


 
Crin Antonescu: Ruperea USL e plauzibilă. Nu ştiu ce au de gând cei din PSD, nu mai e ce a fost

 
Citeşte şi Ponta: Este cea mai mare criză prin care trece USL. Aştept o decizie până luni, altfel nu mai putem merge împreună
 
Antonescu îi răspunde lui Ponta: Nu suntem în situaţia să ne dăm ultimatumuri. Ce avea PNL de hotărât a decis azi

Cei doi copreşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, s-au întâlnit miercuri seară şi au avut o discuţie în care, susţin surse politice, premierul i-ar fi cerut partenerului său excluderea din PNL a senatorului Sorin Roşca Stănescu, în urma scandalului iscat de comisia Bârsan. 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că nici nu vrea să audă de această variantă.

Totodată, şeful liberalilor a declarat joi că membrii PNL dezavuează unele aprecieri făcute de senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD, atenţionând că cei care vor mai încălca protocolul USL vor trebui să se despartă de partidul din care fac parte.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că în cadrul Uniunii există "o problemă seriosă" care îl priveşte pe senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu.

Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan afirmă că prin acest gest protestează faţă deîncercarea majorităţii PSD din Comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.

Cei trei (SRS, Ciorbea, Ilieşiu) au arătat că gestul lor de a se retrage din comisie a fost susţinut de către preşedintele PNL, Crin Antonescu, iar chiar dacă la nivelul Senatului se va discuta marţea viitoare situaţia şi s-ar putea decide cu privire la înlocuirea lor, din partea PNL nu există alţi parlamentari doritori să intre în această comisie.
 
Comisia de anchetă în cazul interceptării judecătorului CEDO Corneliu Bârsan a fost înfiinţată la începutul lunii aprilie 2013.
×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Victor Ponta criza usl
Parteneri
Modificări pentru românii care primesc bonuri de masă
x close