Antena 3 CNN Politică Lăzăroiu: Opoziţia se va trezi cu un cartof fierbinte în braţe dacă va încerca suspendarea preşedintelui

Lăzăroiu: Opoziţia se va trezi cu un cartof fierbinte în braţe dacă va încerca suspendarea preşedintelui

Lăzăroiu: Opoziţia se va trezi cu un cartof fierbinte în braţe dacă va încerca suspendarea preşedintelui
Sursa foto: Sebastian Lãzãroiu
07 Iun 2010   •   16:06

Opoziţia are o strategie pentru suspendarea preşedintelui, în cazul în care guvernul îşi pierde majoritatea, deşi "iniţiatorii se vor trezi cu un cartof fierbinte în braţe" a declarat luni, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu la videochat-ul Hotnews, care a prognozat că moţiunea de cenzură a PSD nu va trece de Parlament. În opinia sa, suspendarea şefului statului din funcţie nu va soluţiona ?problemele de structură ale României?.
Întrebat cât de probabil este scenariul "asumarea răspunderii-vot majoritar pentru moţiune-căderea guvernului-suspendarea preşedintelui-referendum-alegeri prezidenţiale anticipate", Lăzăroiu a spus că în opinia sa nu este deocamdată unul plauzibil. "Deocamdată nu cred că e un scenariu plauzibil. Pentru că eu nu cred că actuala moţiune (sau moţiuni) va trece", a spus Lăzăroiu.
"Dar evident vor mai fi moţiuni şi la toamnă. În rest, cred că da, există o strategie a opoziţiei pentru suspendare în cazul în care Guvernul îşi pierde majoritatea. Un lucru este cert: o asemenea strategie nu rezolvă problemele de structură ale României. Mai mult decât atât, iniţiatorii se vor trezi cu un cartof fierbinte în braţe dacă îşi vor duce până la capăt planul", a susţinut Lăzăroiu.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, după BPN, că social-democraţii vor iniţia doar o moţiune de cenzură la angajarea răspunderii Guvernului, nu două, aşa cum anunţaseră până acum. Ponta a explicat că PSD a renunţat să mai depună două moţiuni de cenzură, pentru fiecare din cele două legi ce vor fi asumate de Guvern, pentru că "oamenii nu ar fi înţeles foarte bine" mecanismele procedurale implicate şi nu ar mai fi ştiut "câte asumări sunt şi câte moţiuni".
Prim-ministrul Emil Boc îşi va asuma răspunderea în Parlament în două şedinţe consecutive, pentru proiectul de Lege privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar şi asupra proiectului de Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close