Antena 3 CNN Politică Liberalii atacă cu moţiuni ascunderea conţinutului acordului României cu FMI

Liberalii atacă cu moţiuni ascunderea conţinutului acordului României cu FMI

Liberalii atacă cu moţiuni ascunderea conţinutului acordului României cu FMI
Sursa foto: Olteanu Bogdan
09 Iun 2009   •   12:04

PNL va depune astăzi o moţiune simplă la camera Deputaţilor prin care somează Guvernul Boc să prezinte opiniei publice acordul încheiat cu FMI, BM şi UE, şi obligaţiile care rezidă din acest document pentru România, a anunţat liberalul Bogdan Olteanu. Liberalii mi pregătesc penttru săptămâna viitoare depunerea unie noi moţiuni simple la adresa ministrului Educaţiei de data aceasta pe domeniul cercetării, a precizat, la rândul său, deputatul Alina Gorghiu.
Prima moţiune va fi depusă la Camera Deputaţilor şi vizează Ministerul Finanţelor, considerat responsabil cu informarea opiniei publice despre condiţiile de împrumut extern. Olteanu a susţinut că Executivul se ascunde în spatele acordului cu FMI şi refuză să facă publice aceste date pentru contribuabili.
?Este o chestiune de judecare a oportunităţii acestui împrumut. Vom solicita Guvernului să facă public acest acord pentru ca opinia publică să poată judeca dacă este bine sau rău? a afirmat Olteanu. El a adăugat că România este singura ţară care nu a făcut publice aceste acorduri.

PNL va depune, săptămâna viitoare, la Camera Deputaţilor, o altă moţiune simplă la adresa ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, dar pe tema cercetării. Deputatul Alina Gorghiu a arătat că România a procedat total diferit de restul statelor UE, preferând să reducă investiţiile în cercetare în perioada de criză cu 70%.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close