Antena 3 Politică Liberalii atacă cu moţiuni ascunderea conţinutului acordului României cu FMI

Liberalii atacă cu moţiuni ascunderea conţinutului acordului României cu FMI

09 Iun 2009   •   12:04
Liberalii atacă cu moţiuni ascunderea conţinutului acordului României cu FMI
Sursa foto: Olteanu Bogdan

PNL va depune astăzi o moţiune simplă la camera Deputaţilor prin care somează Guvernul Boc să prezinte opiniei publice acordul încheiat cu FMI, BM şi UE, şi obligaţiile care rezidă din acest document pentru România, a anunţat liberalul Bogdan Olteanu. Liberalii mi pregătesc penttru săptămâna viitoare depunerea unie noi moţiuni simple la adresa ministrului Educaţiei de data aceasta pe domeniul cercetării, a precizat, la rândul său, deputatul Alina Gorghiu.
Prima moţiune va fi depusă la Camera Deputaţilor şi vizează Ministerul Finanţelor, considerat responsabil cu informarea opiniei publice despre condiţiile de împrumut extern. Olteanu a susţinut că Executivul se ascunde în spatele acordului cu FMI şi refuză să facă publice aceste date pentru contribuabili.
?Este o chestiune de judecare a oportunităţii acestui împrumut. Vom solicita Guvernului să facă public acest acord pentru ca opinia publică să poată judeca dacă este bine sau rău? a afirmat Olteanu. El a adăugat că România este singura ţară care nu a făcut publice aceste acorduri.

PNL va depune, săptămâna viitoare, la Camera Deputaţilor, o altă moţiune simplă la adresa ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, dar pe tema cercetării. Deputatul Alina Gorghiu a arătat că România a procedat total diferit de restul statelor UE, preferând să reducă investiţiile în cercetare în perioada de criză cu 70%.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close