Antena 3 CNN Politică Limbajul prezidenţial involuează: De la "Măi animalule!", marca Iliescu la "Băi caraghiosule!" apud Băsescu (VIDEO)

Limbajul prezidenţial involuează: De la "Măi animalule!", marca Iliescu la "Băi caraghiosule!" apud Băsescu (VIDEO)

Limbajul prezidenţial involuează: De la "Măi animalule!", marca Iliescu la "Băi caraghiosule!" apud Băsescu (VIDEO)
Sursa foto: Traian Basescu
31 Mar 2009   •   17:39

Limbajul preşedintelui Traian Băsescu în relaţia cu presa a luat-o marţi pe urmele unuia din predecesorii săi prezidenţiali. Dacă fostul şef de stat, Ion Iliescu a blagoslovit un reprezentant al acestei bresle cu apelativul "măi animalule", Trian Băsecu şi-a adus contribuţia la involuţia limbajului prezidenţial folosind o nouă sintagmă: "Băi caraghiosule".
Şeful statului s-a arătat iritat de o invitaţie adresată de jurnalistul Andrei Bădin pentru a participa la o emisiune în direct a postului Antena3 pentru a explica situaţia imobiliară a fiicei sale, Ioana, despre care presa a scris că ar deţine un apartament în în cartierul rezidenţial Băneasa, deţinut de controversatul om de afaceri Puiu Gabriel Popoviciu, recent arestat de DNA.
Prezent la Palatul Parlamentului, cu ocazia celebrării a 60 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord Atlantice (NATO) şi a 5 ani de la intrarea României, Traian Băsescu a trecut pe lângă studio-ul mobil al Antenei 3, unde erau invitaţi liderii PNL Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu, adresându-i-se jurnalistului Andrei Bădin cu formula "Băi, caraghiosule!".
"Eram în emisiune cu Teodor Meleşcanu şi Călin Popescu Tăriceanu în momentul în care Băsescu, observând persoanele strânse în studioul de televiziune, ne-a spus, râzând: "Daţi ceva şi cu Ioana Băsescu!". "Ok, foarte bine, veniţi după şedinţă să ne explicaţi situaţia cu casa din Băneasa", am spus eu. A făcut câţiva paşi şi a spus ceva de genul "măi sau băi caraghiosule". Asta e mitocănie, eu l-am invitat politicos?, a declarat jurnalistul Andrei Bădin, cel vizat de încondeierea prezidenţială, pentru Antena3.ro.
Continuându-şi drumul pe holul Parlamentului către sala de plen, Mircea Geoană i-a spus şefului statului: "E politizată toată chestia". Băsescu i-a replicat: "Păi o să le explic".

Băsescu, către Andrei Bădin: "Băi, caraghiosule!"



Reacţia lui Andrei Bădin, La Ordinea Zilei:



Câteva ore mai târziu, la un seminar, preşedintele a afirmat că un "aşa zis ziarist" ar fi intervenit pe lângă el pentru a opri o anchetă care viza un om de afaceri.



Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close