Antena 3 Politică Macovei: PPE, cel mai puternic grup la nivelul PE, PDL trebuie să numească comisarul

Macovei: PPE, cel mai puternic grup la nivelul PE, PDL trebuie să numească comisarul

09 Iun 2009   •   13:17
Macovei: PPE, cel mai puternic grup la nivelul PE, PDL trebuie să numească comisarul
Sursa foto: Monica Macovei

Monica Macovei a sugerat marţi că orice altă nominalizare a unui comisar european, înafară de cea a PDL se va lovi la nivelul Parlamentului European de opoziţia PPE, care ?a câştigat de departe alegerile la nivelul întregii UE?
Drept urmare, PD-L trebuie să numească viitorul comisar european din partea României, a spus la Realitatea FM Monica Macovei, proaspăt câştigătoare după alegerile de duminică a unui mandat de eurodeputat PDL.
"PD-L trebuie să numească comisarul, mai ales că grupul Popular European, din care PD-L face parte, a câştigat de departe alegerile la nivelul întregii UE. Comisia va fi votată de Parlamentul European, unde PPE rămâne cel mai puternic", a susţinut Monica Macovei.

Monica Macovei a confirmat informaţia potrivit căreia că raportul UE pe justiţie se amână pentru luna septembrie. "Ambele ţări, România şi Bulgaria, au mai mult timp să-şi facă temele. Decizia a fost luată pentru că în Bulgaria sunt alegeri şi în timp de alegeri e greu de crezut că se vor ocupa guvernanţii de progresele în justiţie. Şi nouă ne prinde bine, pentru că avem mai mult timp să ne facem treaba", a declarat Macovei.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close