Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre tema egalităţii de şanse în funcţiile politice: "E timpul pentru o schimbare"

Marcel Ciolacu, despre tema egalităţii de şanse în funcţiile politice: "E timpul pentru o schimbare"

În România sunt 9,803 milioane de femei, 51.5% din totalul populației" spune liderul PSD, Marcel Ciolacu care susţine tema egalității de şanse pentru o reprezentare echitabilă în funcțiile politice.

Marcel Ciolacu, despre tema egalităţii de şanse în funcţiile politice: "E timpul pentru o schimbare"
Sursa foto: Facebook/ Partidul Social Democrat
de Claudia Popovici    |    12 Mai 2023   •   19:06

"Avem nevoie de mai multe femei în politică", spune liderul PSD, Marcel ciolacu subliniind că în România sunt 9,803 milioane de femei. 

"În România sunt 9,803 milioane de #femei. Deși reprezintă 51.5% din totalul populației, femeile sunt foarte puțin reprezentate în #autoritățile publice locale sau în Parlament.

Un număr mai mare de femei în politică înseamnă ca în primării, consilii locale sau județene, în #Parlamentul național sau în cel European să se discute mai mult despre #problemele femeilor, fie ele mame sau fiice, cadre medicale sau didactice, femei de afaceri sau salariate", scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Mai exact, potrivit datelor, România are:

  • 330 de deputați din care doar 61 dintre ei sunt femei
  • 136 de senatori din care doar 25 dintre ei sunt femei
  • 40 de primari de reședința din care doar 2 dintre ei sunt femei
  • 3.186 de primari din care doar 246 dintre ei sunt femei
  • 20 de miniștri din care 2 dintre ei sunt femei

Citeşte şi: Gabriela Firea, anunţ pentru români de Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse: "Ne dorim ca în România relațiile de serviciu să fie echitabile"

În acest context, Marcel Ciolacu este de părere că "e timpul pentru ca minimum 30% dintre locurile pe listele de candidați să fie alocate femeilor la alegerile locale, parlamentare și europarlamentare, cât și în consiliile de administrație ale întreprinderilor publice! E timpul pentru o schimbare! E timpul pentru #REPREZENTAREECHITABILĂ în funcțiile politice alese", a mai scirs liderul PSD, Marcel Ciolacu pe Facebook.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close