Antena 3 Politică Ministrul Monica Iacob-Ridzi, bănuită de PSD de deturnare de fonduri în favoarea PDL

Ministrul Monica Iacob-Ridzi, bănuită de PSD de deturnare de fonduri în favoarea PDL

18 Iun 2009   •   15:06
Ministrul Monica Iacob-Ridzi, bănuită de PSD de deturnare de fonduri în favoarea PDL
Sursa foto: Monica Iacob-Ridzi

Preşedintele TSD, deputatul Nicu Bănicioiu, a anunţat, joi, că va solicita conducerii Camerei Deputaţilor constituirea unei comisii de anchetă pentru sumele cheltuite de MTS cu ocazia Zilei Tineretului, pe 2 mai. Parlamentarul PSD a acuzat-o pe ministrul Monica Iacob-Ridzi de deturnare de fonduri în favoarea PDL.
În opinia lui Bănicioiu ministrul Tineretului s-ar face vinovată de "deturnare grosoloană" de fonduri, de vreme ce sumele cheltuite de MTS pentru evenimentele din 2 mai ar fi fost de 20 de ori mai mari decât cele practicate pe piaţă pentru evenimente similare.
Citând conţinutul unei evaluări proprii, Bănicioiu a susţinut că cheltuielile angajate de MTS pentru concertele din 2 mai nu ar fi trebuit să coste, potrivit preţurilor din piaţă, mai mult de 30.000 de euro. Or MTS a cheltuit pentru cele două concerte aproximativ 800.000 de euro.
"Mă întreb de ce au fost făcute aceste cheltuieli exagerate tocmai la începutul campaniei electorale. Nu vreau să cred că o parte din bani au fost deturnaţi, prin anumite mijloace, către campania electorală a PDL sau campania electorală a Elenei Băsescu", a afirmat Bănicioiu.
Bănicioiu a mai arătat că firmele la care a apelat MTS, prin încredinţare directă, pentru organizarea celor două concerte ar fi "firme de apartament", fără nici un pic de experienţă în organizarea unor evenimente similare.
Deputatul PSD a declarat că va solicita, luni, Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, constituirea unei comisii parlamentare de anchetă.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close