Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: Coaliţa PSD-PDL încă funcţionează

Mircea Geoană: Coaliţa PSD-PDL încă funcţionează

Mircea Geoană: Coaliţa PSD-PDL încă funcţionează
Sursa foto: Mircea Geoana
25 Mar 2009   •   21:00

România ia 20 de miliarde de euro de la bancherii străini, pentru ca tot nişte bănci străine să-i poată împrumuta pe români şi firmele lor. De la FMI direct, guvernul Boc ia 12.95 de miliarde. Ar fi vrut 13, dar - ţineţi-vă bine! Au zis mai bine nu, că "treişpe-i" cu ghinion. Vom vedea cât noroc vom avea când pensiile şi salariile vor fi un pic altfel.

Dar, e corect să spunem că acordul cu FMI e cel mai important act de guvernare al cabinetului Boc. După ce a luat metroul şi bucureştenii nu l-au băgat în seamă mai deloc, premierul s-a dus la Palatul Victoria şi în loc de scrisoarea către FMI, cabinetul său s-a ocupat de stema localităţii Bălăceanca.

PSD-ul nu poate scăpa însă de blestemul de la Doi Şi-un Sfert. Trei miniştri au schimbat social-democraţii din cauza acestui serviciu. Acum, după arestarea şefului DGIPI, Dan Nica spune că-l va desfiinţa. Zile dificile are şi coaliţia de guvernare: liderul PSD, Mircea Geoană spune că în partid e o adiere de nemulţumire faţă de PD-L.


Liderul PSD a arătat că partidul său a avut un rol cheie în negocierile cu delegaţia FMI, o mare parte din propunerile formulate de PSD fiind adoptate de fond. "În negocieri, noi am jucat rolul poliţistului rău. Era evident că nu mai poţi trata România, ţară NATO, ţară membră a UE aşa cum ai tratat-o acum zece ani. Mai mult există o anumită sensibilitate faţă de problemele sociale, care pot naşte anumite mişcări destabilizatoare în Europa.? a spus Mircea Geoană.

Liderul PSD a vorbit şi despre principalii contracandidaţi la alegerile prezidenţiale, în situaţia în care va candida.

"Principalul adversar al lui Traian Băsescu este el însuşi, are o incapacitate de a genera consens. De cinci ani, românii au văzut că nu se adună. Cineva care are o tendinţă de a diviza totul în societate nu poate fi un lider bun în această perioadă."

"Antonescu este un om cu o bună fibră morală, bine intenţionat, încă la început de carieră politică, acesta va fi primul handicap în această bătălie."

?Am obţinut din partea fondului o indexare măcar cu inflaţia pentru cei cu salarii mici şi mijlocii. Ceea ce a fost evitat prin această ultimă formă a acordului, a fost o transferare a costurilor crizei către populaţia cu venituri mici şi mijlocii. Au existat condiţii mult mai brutale în alte ţări, ca Ungaria sau Letonia.?


PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/stirea_zilei




Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close