Antena 3 CNN Politică Mitrea acuză: Grupul de interese din PSD caută să mă excludă din partid

Mitrea acuză: Grupul de interese din PSD caută să mă excludă din partid

Mitrea acuză: Grupul de interese din PSD caută să mă excludă din partid
Sursa foto: Miron Mitrea
02 Apr 2009   •   16:03

Senatorul PSD Miron Mitrea susţine că în PSD există un "grup de interese" care caută soluţii să-l dea afară din partid, să-l pună într-un "insectar" şi să dea ordine instituţiilor statului pentru a-l controla pe el şi pe apropiaţii săi. El sugerează că respectivul grup ar fi condus de Mircea Geoană şi Viorel Hrebenciuc. Pe blogul său, senatorul pune în seama acestui grup de interese chiar comandarea unor interviuri fictive. Astfel, apariţia pe data de 1 aprilie a unui interviu acordat de el unei publicaţii online nu ar fi decât o păcăleală, o nouă strategie de intoxicare.
?Grupul de interese care îşi arogă rolul de preşedinte al PSD vrea să mă micşoreze şi să mă pună în insectar?
"Grupul de interese care îşi arogă momentan rolul de preşedinte al PSD are o problemă cu mărimea mea. Vrea să mă micşoreze şi să mă pună în insectar, aşa cum a făcut şi cu alţi lideri ai partidului. De aceea, încearcă de săptămâni bune să ducă în derizoriu orice discuţie lansată de mine despre soarta partidului. Asta numai când se află în faţa camerelor de filmat. Când se adună între ei prin birouri, caută soluţii ca să mă dea afară din partid sau, măcar, să mă facă să renunţ la lupta pe care am declanşat-o împotriva lor", scrie pe blog fostul secretar general al PSD. Mitrea sugerează că din acest grup ar face parte Viorele Hrebenciuc. Referindu-se la adversarii care îi doresc excluderea din PSD, Mitrea comentează ironic acţiunile colegilor săi calificându-le drept "preocupări fireşti pentru niste politici obişnuiti să lupte numai prin catacombe?.
Mitrea plusează şi susţine că ?prietenii? din PSD au cerut mai multor instituţii ale statului să-l controleze. ?Mai multe instituţii ale statului în care (liderii PSD ? n.r.) au oameni pe care-i controlează au început să se preocupe intens în ultimele zile atât de persoana mea, cât şi de mai mulţi apropiaţi de-ai mei. Speră că aşa mă vor speria. Nu mi-e frică, tovarăşi!?, îşi umflă muşchii senatorul social-democrat.
"N-o să-mi fie frică acum să mă lupt cu toate ticăloşiile voastre. Şi nu voi renunţa la opiniile mele care vă deranjează atât de tare. Nu voi înceta să vorbesc despre faptul că vreţi să subordonaţi PSD grupului vostru de interese şi că nu vă pasă de membrii de la baza partidului, de competenţa şi de valorile stângii. Nu voi înceta să vorbesc, pentru că ştiu că am dreptate?, mai scrie Mitrea.
Ultimul interviu, o păcăleală de 1 aprilie sau o strategie de intoxicare a rivalilor din PSD?
Senatorul PSD mai precizează că printre strategiile aplicate împotriva sa se numără şi comandarea de către partid a unor interviuri fictive. Mitrea face referire la apariţia în data de 1 aprilie pe site-ul presaonline.com a unui interviu pe care el susţine că nu l-a dat niciodată.
?Prin urmare, mai multe site-uri serioase, între care şi cotidianul.ro au preluat interviul considerându-l, probabil, autentic. Astăzi, el a fost citit şi la revista presei de mai multe posturi de radio. Deoarece, între timp, nimeni de la presaonline.com n-a intervenit să spună că materialul este inventat, înclin să cred că demersul lor nu e doar o glumă nevinovată, ci o intoxicare în toată regula. O intoxicare pe placul duşmanilor mei politici din interiorul şi din afara PSD. Au folosit ziua de 1 Aprilie pentru ca, dacă îi dau în judecată, să spună că a fost o păcăleală. Frumos lucrat, tovarăşi!?, mai notează Mitrea.
Potrivit interviului buclucaş, Mitrea ar fi spus că nu a fost niciodata "alături de un om care a umilit PSD-ul aşa cum a facut-o Mircea Geoană". Mai mult, senatorul ar fi sugerat că nu Geoană va fi candidatul PSD la prezidenţiale. "Cine ştie, poate Geoană nu va fi candidatul PSD la scrutinul prezidenţial, până la urmă. Mai este şi Radu Mazăre, care şi-ar putea încerca şansele şi care este susţinut de o parte din colegii mei", se arată în textul respectiv.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close