Antena 3 CNN Politică Mitrea: Hărţuirea şi urecherea miniştrilor PSD de către gruparea Hrebenciuc serveşte jocului lui Băsescu

Mitrea: Hărţuirea şi urecherea miniştrilor PSD de către gruparea Hrebenciuc serveşte jocului lui Băsescu

Mitrea: Hărţuirea şi urecherea miniştrilor PSD de către gruparea Hrebenciuc serveşte jocului lui Băsescu
Sursa foto: Miron Mitrea
16 Iun 2009   •   16:27

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc este acuzat de rivalul său, Miron Mitrea că hărţuieşte miniştrii PSD care nu consimt să-i facă jocurile. Dând ca exemplu cazul lui Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea, senatorul social-democrat susţine că şi Ecaterina Andronescu şi Cristi Diaconescu au fost ameninţaţi cu demiterea de către Hrebenciuc. Mitrea mai critică comportamentul conducerii centrale faţă de proprii miniştri, ureacheaţi pentru că nu au bombardat partidul cu SMS-uri legate de venirea lui Băsescu la şedinţa de Guvern de dumnica aceasta. În opinia senatorului social-democrat, atitudinea conducerii PSD nu ar face decât să dea apă la moară jocului practicat de către şeful statului.
?Atunci când nu-şi plasează acoliţii în funcţii sau nu-i ameninţă pe oamenii din jurul meu, grupul de interese reprezentat de Viorel Hrebenciuc are o preocupare extrem de periculoasă pentru partid: harţuirea miniştrilor PSD. Primii tăvăliţi au fost cei numiţi de partid în funcţia de ministru de interne: pe Gabi Oprea l-au dat afară, iar Liviu Dragnea a fost nevoit să-şi dea demisia. Apoi, le-au trimis mesaje prin presă lui Cristi Diaconescu şi Ecaterinei Andronescu cum că ar fi pasibili de schimbarea din funcţie? scrie Mitrea pe blog într-o postare intitulată ?Lăsaţi miniştrii PSD să lucreze?.
În opinia lui Mitrea, acţiunile contraproductive pentru imaginea partidului au culminat cu ?urecherea în bloc a miniştrilor PSD care au participat la o şedinţă de guvern la care a fost prezent şi preşedintele ţării?.
?Miniştrii, oameni în toata firea, au fost certaţi fiindcă nu şi-au anunţat şefii imediat ce s-au trezit cu Băsescu peste ei, în sedinţă. Au fost apostrofaţi pentru că nu s-au repezit la telefoanele mobile şi n-au început să trimită disperaţi sms-uri de sub masa cu întrebarea cheie ?ce să facem??. Şi dacă ar fi făcut-o, ce răspuns ar fi primit? Şi, mai ales, în cât timp? Pentru ca ar fi durat ceva vreme până când grupul Hrebenciuc s-ar fi reunit ca să decidă ce să le răspundă? mai notează Mitrea.
Senatorul critică şi intenţia conducerii partidului de a ordona miniştrilor PSD să boicoteze şedinţele de guvern.
?Ce imagine ar fi avut partidul după asemenea faptă, când s-ar fi spus ca miniştrii PSD boicotează lucrările guvernului? Credeţi că populaţia, din ce în ce mai lovită de criza economică, ar fi avut răbdarea să îi explicam noi că Băsescu e rău, pentru că se duce la şedinţele guvernului, şi că noi suntem buni, pentru că plecam de la şedinţele guvernului? Asemenea atitudine nu face deloc bine partidului. Imaginea unor miniştri apostrofaţi pentru că n-au trimis sms-uri este total opusă imaginii pe care noi, pesediştii ne-o dorim: aceea de partid responsabil, cu miniştri puternici, capabili să rezolve problemele grave pe care ni le aduce criza economică? subliniază Mitrea, care mai susţine că miniştrii partidului vor suferi de acum înainte de un hadicap de autoritate în relaţia cu partnerii democrat-liberali de guvernare.
El mai pune sub semnul întrebării şi modul în care colegii săi de partid înţeleg să răspundă provocărilor aruncate dinspre Cotroceni.
?Cea mai mare bucurie pe care i-o pot face adversarii sai politici este să intre în jocul său. Să ţipe ori de câte ori are el nevoie, pentru a stabili singur agenda publică. Este exact ceea ce fac acum marii ?strategi? din grupul de interese reprezentat de Hrebenciuc? conchide Mitrea.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close