Antena 3 Politică Mugur Ciuvică, despre cercetarea lui Băsescu pentru spălare de bani: Autorităţile statului ştiau de mult lucrurile astea

Mugur Ciuvică, despre cercetarea lui Băsescu pentru spălare de bani: Autorităţile statului ştiau de mult lucrurile astea

de M.T.    |    26 Aug 2014   •   23:13

Grupul de Investigaţii Politice a cerut redeschiderea dosarului de spălare de bani al lui Traian Băsescu.

Preşedintele GIP, Mugur Ciuvică, a solicitat Oficilului Naţional de Prevenire şi Combatere a spălării banilor să reverifice două tranzacţii făcute de Băsescu: cumpărarea unui imobil în Şoseaua Bucureşti Ploieşti 137B şi cumpărarea şi apoi vânzarea unui teren în Aleea Privighetorilor.

Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) face primul pas către redeschiderea dosarului şi a răspuns că va reanaliza cele două cazuri.

„Şocant e că diverse autorităţi ale statului ştiau lucrurile astea de mult”, a afirmat Mugur Ciuvică, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

„Dacă au existat aceşti bani (folosiţi în tranzacţiile făcute de Băsescu - n.r.), şi eu pornesc de la ideea că au existat, erau bani negri. Bani care au fost ulterior spălaţi prin cumpărărarea vilei respective”, a explicat preşedintele GIP.

În ciuda probelor evidente, dosarul lui Traian Băsescu fusese închis ilegal în decembrie 2004 pe motiv că „preşedintele se bucură de imunitate”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close