Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "Aderarea la OCDE, următorul pas pe drumul României către modernizare, dezvoltare și prosperite"

Nicolae Ciucă: "Aderarea la OCDE, următorul pas pe drumul României către modernizare, dezvoltare și prosperite"

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, astăzi, că aderarea la OCDE este următorul pas pe drumul României către modernizare, dezvoltare și prosperitate.

Nicolae Ciucă: "Aderarea la OCDE, următorul pas pe drumul României către modernizare, dezvoltare și prosperite"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Feb 2023   •   11:19

"Aștept cu deosebit interes evenimentul care va începe în foarte scurt timp și a cărui gazdă am onoarea să fiu, dedicat aderării României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și beneficiilor care decurg din acest statut.

Dezbaterile din marja acestui eveniment organizat de Guvernul României va reuni înalți reprezentanți ai OCDE, ai echipei guvernamentale și peste 70 de reprezentanți ai mediului de afaceri, care a contribuit decisiv la performanța economică a României în cursul anului 2022, în care Produsul Intern Brut al României a crescut cu 50 miliarde euro față de anul precedent, adică o majorare semnificativă cu 4,9%.

Scopul acestui format de dezbateri pe care îl vom lansa astăzi în premieră este de a deschide o platformă de consultări constante cu mediul de business, aflat, alături de instituțiile statului, în prima linie a pregătirii aderării la OCDE”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

El afirmă că aderarea la OCDE este cel mai important obiectiv strategic de țară după aderarea la Uniunea Europeană și NATO, iar coagularea întregii societăți – mediul economic, cetățeni, societate civilă și instituții ale statului - va oferi consistența și susținerea necesare atingerii acestui obiectiv.

Citeşte şi: Premierul Nicolae Ciucă: "Putem să devenim garanți de securitate energetică și furnizori de energie"

"Aderarea la OCDE este următorul pas pe drumul României către modernizare, dezvoltare și prosperitate. Apreciez deschiderea cu care participanții la eveniment au acceptat invitația noastră și susținerea manifestată pentru acest format de discuții inclusiv de către secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, care va adresa un mesaj celor prezenți la discuții”, a încheiat premierul.

Nicolae Ciucă participă astăzi la evenimentul ”Aderarea la OCDE - oportunități pentru mediul de afaceri din România”, organizat de Guvernul României în colaborare cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă OCDE
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close