Antena 3 CNN Politică Norica Nicolai: România nu are reguli foarte clare şi mai ales nu se preocupă să le respecte

Norica Nicolai: România nu are reguli foarte clare şi mai ales nu se preocupă să le respecte

Norica Nicolai: România nu are reguli foarte clare şi mai ales nu se preocupă să le respecte
30 Apr 2008   •   14:27

Invitată în emisiunea Ancăi Florea de la NewsFm, senatorul PNL Norica Nicolai a comentat decizia Comisiei Juridice a Senatului de a cere Consiliului Suprem al Magistraturii să prezinte mandatele în baza cărora au fost interceptate convorbirile telefonice ale foştilor demintari Codruţ Sereş şi Paul Păcuraru. Ea a declarat că senatorii doresc să verifice strict dacă s-au respectat dispoziţiile legale şi convenţiile la care România este parte, în activitatea de urmărire penală a celor doi. "Nu vom examina vinovăţia sau nevinovăţia cuiva. Nu suntem o instanţă de judecată." a afirmat senatorul PNL, adăugând că interesul colegilor ei este ca statul de drept şi drepturile fundamentale să fie respectate, în special dreptul de-a beneficia de un proces echitabil. "De prea multe ori, Romînia este condamnată la CEDO pentru că nu se respectă aceste drepturi şi românul plăteşte din buzunarul lui daunele." a mai spus aceasta.

Întrebată care este procedura legală în acest caz, senatoarea a explicat că în cazul în care comisia juridică decide că nu interceptările nu au fost legale şi decide să nu îi trimită în judecată pe cei doi, autorităţiile nu vor putea continua acţiunea de urmărire penală. În caz contrar, dacă această comisie va decide să ceară urmărirea penală, procurorii sunt obligaţi să se conformeze, conform constituţiei.

Comentând pe marginea acestei legi, Norica Nicolai a afirmat că ea are rolul de a-i proteja pe foştii miniştri, de eventualele hărţuiri din partea justiţiei. Senatoarea declară că este de acord cu o astfel de lprotecţie în condiţiile în care "România nu are reguli foarte clare şi mai ales nu se preocupă să le respecte."

Codruţ Sereş a avut o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii, în care a precizat că i se pare ciudat faptul că urmărirea sa penală a fost solicitată exact în ziua în care şi-a depus candidatura la primăria Baia Mare. De asemenea el consideră absurd ca în secolul XXI cineva să poată fi acuzat de spionaj şi trădare fără a se aduce dovezi clare în acest sens.

Referitor la aceste acuze aduse lui Sereş, la recentele evenimente legate de candidatura lui Sorin Oprescu, dar şi la problemele pe care ea însăşi le-a avut în urmă cu ceva timp în cazul "mapa", Norica Nicolai a afirmat că în România unii politicieni nu fac politică ci showbiz şi că asistăm la o manelizare a politicii, carcterizată de non-valoare. "Aruncatul cu piatra este un sport naţional pentru cei plini de mizerie" a declarat senatoarea care consideră că în campania care urmează vom mai auzi destule mizerii despre mulţi oameni politici, acestea venind de la nişte oameni care nu au soluţii şi vor să îşi păstreze scaunul cu orice preţ.

Antena 3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close