Antena 3 CNN Politică Numărătoare paralelă la PSD: PDL, perdant, EBA, un scor mai bun decât cel calculat de BEC

Numărătoare paralelă la PSD: PDL, perdant, EBA, un scor mai bun decât cel calculat de BEC

Numărătoare paralelă la PSD: PDL, perdant, EBA, un scor mai bun decât cel calculat de BEC
Sursa foto: Valeriu Zgonea
08 Iun 2009   •   11:32

PSD mai are 3000 de secţii de vot de contabilizat pentru finaliza propria numărătoare paralelă. Potrivit secretarului general al partidului, Valeriu Zgonea, până la această oră, PSD a numărat voturile a peste 14.000 de secţii de votare, iar PSD se află pe primul loc cu 30,95%, secondat de PDL cu 29,41% din voturile exprimate şi PNL cu 15,2%. Plutonul primelor trei formaţiuni politice este urmat de UDMR cu şi de PRM cu 8,65%.
În paralel, candidatul independent Elena Băsescu este creditat de către numărătoarea social-democrată cu un procent mai bun decât cel calculat de Biorul Electoral Central, 4,35% faţă de 4,22 procente cît fusese anunţat pentru ora 11.

În opinia lui Zgonea, un asemenea scor oferă PSD 11 locuri în Parlamentul European, PDL, 10, PNL, 5, UDMR şi PRM câte 3 şi Elenei Băsescu, un mandat de eurodeputat.
"Nu cred că după introducerea voturilor în soft se mai poate întâmpla ceva. Avem un mandat în plus faţă de PD-L", a afirmat Zgonea.

Cel mai mare rest îl va avea PRM, care preia al treilea mandat, a explicat secretarul general al PSD, arătând că social democraţii mai aveau nevoie de câteva mii de voturi ca să poată câştiga şi cel de-al 12-lea mandat în PE.


Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a anunţat, însă, duminică noaptea, că după numărarea voturilor din 74,92% de secţii de votare, la nivel naţional, PDL îşi menţine poziţia de lider la euroalegeri, cu 30,31% din voturi, urmat de PSD, cu 30,24%.

Videanu a spus că PNL se află pe locul 3, potrivit numărătorii paralele a partidului, cu 14,05%, urmat de PRM, pe locul 4, cu 9,30 % şi de UDMR, cu 8,30%, în timp ce candidatul independent Elena Băsescu a câştigat 4,63% din voturi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close