Antena 3 CNN Politică PNL va sesiza Parchetul în cazul banilor cheltuiţi de Ziua Tineretului şi cere demisia ministrului Ridzi

PNL va sesiza Parchetul în cazul banilor cheltuiţi de Ziua Tineretului şi cere demisia ministrului Ridzi

PNL va sesiza Parchetul în cazul banilor cheltuiţi de Ziua Tineretului şi cere demisia ministrului Ridzi
Sursa foto: Crin Anonescu
19 Iun 2009   •   12:34

PNL cere demisia ministrului Tineretului Monica Iacob Ridzi şi anunţă că va sesiza Parchetul ICCJ, pentru a controla modul în care a cheltuit fondurile destinate organizării Zilei Tineretului, a anunţat vineri liderul liberal, Crin Antonescu.
Antonescu a precizat că liberalii se vor adresa şi conducerii Camerei în aces caz, Ridzi fiind şi deputat PDL.
Preşedintele PNL nu este primul politicna care a ridicat problema banilor cheltuiţi de ministrul Ridzi pentru Zilei Tineretului. Preşedintele TSD, deputatul Nicu Bănicioiu, a declarat, joi, că va solicita conducerii Camerei Deputaţilor constituirea unei comisii de anchetă pentru sumele cheltuite de MTS cu ocazia Zilei Tineretului, pe 2 mai, el acuzând-o pe ministrul Monica Iacob-Ridzi de deturnare de fonduri în favoarea PDL.
Ministerul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi se apară arătând că finanţarea programelor pentru tineret reprezintă doar 12,25% din întregul buget al ministerului şi că, la un eveniment pentru tineret organizat există 8-9 evenimente sportive.
Apreciind că este nedrept să fie acuzată în fiecare zi că se ocupă mai mult de tineret, decât de sport, ministrul a recunoscut că, din dorinţa de a organiza cel mai mare eveniment de tineret postdecembrist, nu s-a uitat la bani, interesând-o mai mult rezultatul, care ar fi compensat cuantumul sumei cheltuite.
Potrivit lui Ridzi, aproximativ 100.000 de tineri s-au distrat în toată ţara de ziua lor, participând nu doar la două concerte, în Bucureşti şi Costineşti, ci la o serie întreagă de evenimente sportive, culturale, artistice, de la arte marţiale, la teatru, folk până la streetdance.
Antena3.ro

×
Parteneri
Scandal monstru în Parlament: deputatul lovit în față de un fost ministru
x close