Antena 3 CNN Politică Ponta: Declaraţia lui Blaga ca primarii PDL să nu actualizeze listele electorale are tentă penală

Ponta: Declaraţia lui Blaga ca primarii PDL să nu actualizeze listele electorale are tentă penală

Ponta: Declaraţia lui Blaga ca primarii PDL să nu actualizeze listele electorale are tentă penală
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Aug 2012   •   16:42

Premierul Victor Ponta a spus, joi, la Târgu Jiu, că declaraţia lui Vasile Blaga, care a anunţat vineri că primarii PDL vor transmite Guvernului listele electorale existente la 11 iulie, are "tentă penală", susţinând că este "obligaţia legală a primarilor" să actualizeze listele electorale, informează Mediafax.

"Inclusiv declaraţia domnului Blaga este o declaraţie cel puţin cu tentă penală pentru că a zis ca primarii PDL să nu actualizeze listele, ori este obligaţia legală a primarilor de a actualiza listele electorale. Domnul Blaga, în această bătălie pe care o duce cu domnul Neamţu şi cu domnul Ungureanu, care e mai obedient cu domnul Băsescu, mai sare şi el calul. Acum, ştiţi că e un concurs, care e mai aproape de mâna domnului Băsescu, care o pupă mai repede. E jenant pentru domnul Blaga, dar ce să-i faci, asta e viaţa", a declarat, într-o conferinţă de presă, Victor Ponta.
   
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat, vineri, că primarii PDL "nu vor fi părtaşi la încălcarea legii" şi vor transmite Guvernului exact listele electorale actualizate până la 11 iulie 2012, arătând că memorandumul secret al Guvernului pe această temă nu are bază legală.
   
Vasile Blaga a spus, la o conferinţă de presă, că memorandumul secret al Guvernului încearcă să schimbe realitatea electorală din România şi demonstrează că USL acţionează în dispreţul legii, al Constituţiei şi al oricărei norme democratice.

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close