Antena 3 CNN Politică PDL boicotează actualizarea listelor electorale. Blaga: Primarii nu trebuie să intre în jocul periculos al USL

PDL boicotează actualizarea listelor electorale. Blaga: Primarii nu trebuie să intre în jocul periculos al USL

PDL boicotează actualizarea listelor electorale. Blaga: Primarii nu trebuie să intre în jocul periculos al USL
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Aug 2012   •   18:56

Preşedintele PDL  Vasile Blaga a anunţat, vineri, că primarii PDL nu vor da datele cerute de Guvernul Ponta, deoarece Memorandumul Guvernului pentru actualizarea listelor electorale permamente nu are forţă de lege.

„Cerem tututor primarilor să respecte legile României, atragem atenţia că nu trebuie să intre în jocul periculos al USL. Memorandumul nu are forţă de lege, în consecinţă operaţiunea nu are bază legală, Guvernul nu poate modifica micşorând sau mărind listele electorale permamente în baza unui act oarecare”, a subliniat Vasile Blaga.

Liderul PDL l-a acuzat pe Victor Ponta că are o atitudine laşă şi că se foloseşte de primari pentru a păcăli judecătorii Curţii Constituţionale.

„Atragem atenţia că listele electorale permanente cerute de CCR sunt cele în baza cărora a fost organizat referendumul. Orice altă actualizare este în afara legii, Constituţiei şi este un demers politic pentru a crea confuzie. Obiectivul Guvernului este să deruteze CCR punându-i în faţă mai multe date contradictorii. Guvernul trebuie să retragă aceste dispoziţii, un referendum se pierde sau se câştigă la urne, nu prin dispoziţii de la Guvern”, a precizat Blaga.






×
Subiecte în articol: vasile blaga referendum
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close