Antena 3 CNN Politică Ponta i-ar fi cerut lui Antonescu să-l demită pe Roşca Stănescu, în urma scandalului iscat de comisia Bârsan

Ponta i-ar fi cerut lui Antonescu să-l demită pe Roşca Stănescu, în urma scandalului iscat de comisia Bârsan

Ponta i-ar fi cerut lui Antonescu să-l demită pe Roşca Stănescu, în urma scandalului iscat de comisia Bârsan
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Mai 2013   •   17:33

Cei doi copreşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, s-au întâlnit miercuri seară şi au avut o discuţie în care, susţin surse politice, premierul i-ar fi cerut partenerului său excluderea din PNL a senatorului Sorin Roşca Stănescu, în urma scandalului iscat de comisia Bârsan. 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că nici nu vrea să audă de această variantă.

Informaţia a fost prezentată în ediţia de joi a emisiunii "100 de minute", de la Antena 3.

Demisia liberalilor din Comisia Bârsan şi acuzaţiile lor la adresa colegilor din PSD au dus conflictele din USL într-un punct care pare fără de întoarcere. 

"Am vorbit în numele PSD, am invocat, repet, un articol din acordul USL pe care, din fericire, timp de 2 ani şi jumătate, nu l-a invocat nimeni, nici PNL, nici PSD. Acum situaţia este atât de gravă încât e foarte clar: atunci când un membru al unui partid component duce o campanie... o campane, alături de grupuri de interese, împotriva unui alt partid, trebuie luată o decizie. (...) Comisia aia a fost făcută de dl Roşca (Sorin Roşca Stănescu - n.r.), ca să aibă de unde să-şi dea demisia. El are propria lui agendă. N-are legătură nici cu USL-ul, nici cu altceva", a spus preşedintele PSD, premierul Victor Ponta.
 
"Eu nu cred că avem elementele de a vorbi de o campanie a senatorului Roşca Stănescu împotriva lui Victor Ponta sau împotriva PSD-ului", a replicat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Totodată, şeful liberalilor a declarat joi că membrii PNL dezavuează unele aprecieri făcute de senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD, atenţionând că cei care vor mai încălca protocolul USL vor trebui să se despartă de partidul din care fac parte.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că în cadrul Uniunii există "o problemă seriosă" care îl priveşte pe senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu.

Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan afirmă că prin acest gest protestează faţă de încercarea majorităţii PSD din Comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.

Cei trei (SRS, Ciorbea, Ilieşiu) au arătat că gestul lor de a se retrage din comisie a fost susţinut de către preşedintele PNL, Crin Antonescu, iar chiar dacă la nivelul Senatului se va discuta marţea viitoare situaţia şi s-ar putea decide cu privire la înlocuirea lor, din partea PNL nu există alţi parlamentari doritori să intre în această comisie.
 
Comisia de anchetă în cazul interceptării judecătorului CEDO Corneliu Bârsan a fost înfiinţată la începutul lunii aprilie 2013.





×
Subiecte în articol: Victor Ponta Crin Antonescu 100 de minute
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close