Antena 3 CNN Politică Zgonea, pus la zid pentru că a cerut demisia lui Dragnea: “PSD se îndreaptă spre prăpastie”. Dragnea: Nu i-am cerut demisia lui Zgonea

Zgonea, pus la zid pentru că a cerut demisia lui Dragnea: “PSD se îndreaptă spre prăpastie”. Dragnea: Nu i-am cerut demisia lui Zgonea

Zgonea, pus la zid pentru că a cerut demisia lui Dragnea: “PSD se îndreaptă spre prăpastie”. Dragnea: Nu i-am cerut demisia lui Zgonea
de M.Z.    |    25 Apr 2016   •   13:50

UPDATE 13.50 - Președintele PSD Liviu Dragnea a spus luni, după ședința BPN a partidului, că nu i-a cerut demisia lui Valeriu Zgonea din nicio funcție, explicând că acesta nu mai este pentru el o prioritate acum.

”Pentru mine, Valeriu Zgonea nu mai e o prioritate acum. Prioritatea zero este pregătirea candidaților, a campaniei electorale și câștigarea alegerilor locale!, a spus, luni, președintele PSD, Liviu Dragnea, după ședința BPN.

În ce privește situația partidului, Dragnea a spus că ”semnalele din țară sunt pentru stabilitatea PSD”.

UPDATE 13.30 - Valeriu Zgonea a declarat după ședința PSD că el nu demisionează și așteaptă să i se retragă sprijinul politic, miercuri, în CEx.

”Aștept să mi se retragă sprijinul politic. Nu demisionez”, a anunțat Valeriu Zgonea.

UPDATE 13.19 - Senatorul PSD Şerban Nicolae reacţionează după scandalul dintre Valeriu Zgonea şi Liviu Dragnea. 

Într-o postare pe Facebook, acesta spune că declarațiile publice ale liderilor formaţiunii ţintesc mai degrabă conflicte personale şi revanşe sterile care fac rău partidului. 

Şerban Nicolae face un apel public şi le cere celor doi să se concentreze pe problemele reale.

"Vă cer public să lăsaţi deoparte tentația unui câştig facil de imagine personală, să renunţaţi la obişnuința unor declaraţii contondente, pentru a vă concentra asupra temelor cu adevărat importante, pentru a da exclusivitate deplină câştigării alegerilor locale şi pentru a dovedi, încă o dată, că PSD este şi rămâne cel mai important partid românesc", scris Şerban Nicolae, luni, pe pagina lui de Facebook. 

UPDATE 12.54 - Este scandal la ședința PSD, unde se cere demisia lui Valeriu Zgonea din toate funcțiile. 

Vicepreședintele partidului, Rovana Plumb, i-a cerut lui Valeriu Zgonea să demisioneze din toate funcțiile, și din cea de președinte executiv, și din cea de președinte al Camerei Deputaților. 

Plumb a spus că este momentul ca Zgonea să facă un pas în lateral și să nu-i pună pe colegi în situația de a-l sancționa.

În replică, Zgonea a răspuns că vrea ca în ședința de miercuri a PSD, comitetul executiv să decidă dacă el mai rămâne sau nu în funcție.

UPDATE 10.50 - Preşedintele executiv al social-democraţilor, Valeriu Zgonea, a ajuns la BPN și, întrebat despre o eventuală demisie din fruntea PSD, a spus că nu s-a ales singur președinte.

”Eu sunt de peste 20 de ani în partid. Nu plec și nu fug, dacă lucrurile nu îmi convin. (...) Nu eu m-am ales în această funcție de președinte al Camerei Deputaților. Dacă azi nu mai corespund, e datoria colegilor mei să ia o decizie”, a răspuns Valeriu Zgonea.

Așadar, omul nr. 2 în PSD nu demisionează. Mai mult,”această funcție mă obligă să blochez moartea partidului”, susține Zgonea, care este de părere că ”PSD se îndreaptă cu pași repezi și ochii închiși spre o prăpastie”.

Întrebat de presă ce va face dacă va fi exclus sau i se va cere suspendarea, Valeriu Zgonea a replicat: ”Viața merge înainte”.

Supărarea mare este că Liviu Dragnea a spus că nu demisionează din fruntea PSD, deşi a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Lucru care îl deranjează pe Zgonea. 

UPDATE 10.25 - Președintele PSD, Liviu Dragnea, a sosit la ședința BPN.
-------------------------

Știrea inițială 10.01

Războiul din PSD s-ar putea tranşa luni. Liderii social-democraţii se întâlnesc la ora 11, în cadrul Biroului Permanent Naţional. 

Valeriu Zgonea a declarat că luni va anunţa dacă îşi dă demisia din partid, după ce Liviu Dragnea a decis să rămână în fruntea formaţiunii, deşi a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului. 

De cealaltă parte, preşedintele PSD consideră că Zgonea ar trebui să-şi dea demisia de la şefia Camerei Deputaţilor, pentru că ocupă această funcţie în urma acelui referendum.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe preşedintele executiv al social-democraţilor, Valeriu Zgonea, că are interese care nu coincid cu cele ale partidului. 

Atacul lui Dragnea vine după ce Zgonea i-a cerut demisia.

”PSD e un partid de oameni onesti si serioşi, care nu merită să ducă povara unei imagini afectate de problemele unor lideri, indiferent cine sunt aceștia. (...) Acesta este crezul pe care şi eu şi Liviu l-am împărtăşit atunci când am venit în faţa Congresului. Este un crez de care eu mă voi ţine până la capăt! Sper şi cred că, după toată emoţia de vineri, te vei ţine şi tu, Liviu! Pentru că PSD este o familie, în care principiul de bază este solidaritatea. Dar o solidaritate cu valorile şi principiile de stânga, şi nu una împotriva justiţiei”, a scris Zgonea pe Facebook.

Liviu Dragnea a mărturisit duminică, la Antena 3, că el a vrut, ca om, să demisioneze, imediat după condamnarea cu suspendare în dosarul Referendumul.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, vineri, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul „Referendumul”.

Citiți și Dezvăluiri. Cât de aproape a fost Liviu Dragnea de demisia din PSD

 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea valeriu zgonea demisie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close