Antena 3 CNN Politică Religie şi desfrâu în campanie: Afişe cu Cina cea de Taină şi prezervative electorale

Religie şi desfrâu în campanie: Afişe cu Cina cea de Taină şi prezervative electorale

Religie şi desfrâu în campanie: Afişe cu Cina cea de Taină şi prezervative electorale
19 Mai 2008   •   13:50

Promovarea de campanie electorală trezeşte idei nebănuite şi nemaiauzite, toate pentru a ne aduce aleşii în prim-plan. Trăsnite pentru unii, ingenioase pentru alţii, un lucru e cert: sunt slabe şansele ca afişele electorale controversate să treacă neobservate. Aşa că mai marii din politică s-au înarmat cu cei mai creativi graficieni şi s-au pus pe treabă. Toate aceste evenimente electorale locale nu mai sunt străine cetăţenilor, graţie internetului şi mass-mediei.

În goana după atenţia mediatică, candidatul PSD la primăria Aradului, Dorel Căprar a făcut apel la cel mai ortodox mijloc de a-şi face publicitate. Ca să nu mai spună lumea că între politică şi divinitate nu există o legătură strânsă, Căprar să ?preia? rolul lui Iisus Hristos într-un afiş electoral ce întruchipează celebra scenă a Cine cea de Taină, suprinsă pe pânză de Leonardo da Vinci. El - în centru şi ucenicii săi social-democraţi în jurul său.



Europarlamentarul PSD, Teodora Hotăran, pune întreaga campanie a lui Dorel Căprar chiar sub semnul credinţei

?Pentru că vrem să ne conducă un ARĂDEAN, un ROMÂN, un ORTODOX!?, declară aceasta pe blogul său.

Un alt mijloc de promovare care agită spiritele este cel al candidatului PD-L la primăria Bacăului. Codrin Chereches se foloseşte de un clip publicitar, al cărui slogan este ?Hai să facem Baia Mare?. Spot-ul prezintă un băieţel certat cu kilogramele, care descoperă că nu îi mai ajunge cada din baia proprie şi că ar vrea o piscină. Îşi pune toate speranţele în Chereches şi îi cere să îi facă o ?Baia Mare?.

"HAI SĂ FACEM BAIA MARE"


Nici la Bistriţa lucrurile nu sunt mai aşezate. Candidatul independent la primărie, Gelu Drăgan, a apelat la un banner cu un prezervativ pe un deget ridicat pentru a arăta cum ?le-o va face? el adversarilor în campanie.



Şi oraşul Năvodari a fost blagoslovit cu un posibil primar inventiv. Nicolae Matei, aspirantul PSD la fotoliul de edil al oraşului s-a gândit să recurgă la un mijloc de promovare accesibil tuturor: ouale. Matei a inscripţionat pe fiecare dintre acestea mesajul său electoral "Votaţi Matei Primar". Sub fiecare slogan este prevăzut şi termenul de garanţie.



Antena3.ro

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close