Antena 3 CNN Politică Reuters: Candidaţii români fac curte alegătorilor cu elefanţi şi prezervative

Reuters: Candidaţii români fac curte alegătorilor cu elefanţi şi prezervative

Reuters: Candidaţii români fac curte alegătorilor cu elefanţi şi prezervative
20 Mai 2008   •   15:48

Metodele mai puţin obişnuite de a face campanie electorală ale românilor au fost remarcate şi de presă străină, care prezintă inventivitatea candidaţilor români ca pe un lucru ieşit din comun, menit ? a face curte? alegătorilor. Reuters alocă un spaţiu amplu acestu subiect pe pagina de internet a agenţiei, prezentând, nu fără ironie, cum au decis unii candidaţi la primăriile din România să îşi facă reclamă.

?Politicienii români au găsit metode inedite de a atrage votanţii, înaintea alegerilor locale din iunie?, comentează Reuters. ?De la a face paradă cu un elefant pe stradă, la a poza în Iisus pe un afiş electoral, sau a-şi înfăşura un prezervativ pe deget?.

În Constanţa, un candidat corpolent, supranumit ?Elefantul?, şi-a făcut campanie plimbând un elefant pe străzile oraşului. Victor Manea, canditatul în cauză a declarat că elefantul ?mănâncă mazăre?, amintind în mod ironic de numele actualului primar al Constanţei, Radu Ştefan Mazăre.

Reuters relatează şi despre un candidat din Arad care s-a fotografiat în ipostaze asemănătoare tabloului ?Cina ce de taină?, şi despre afişele electorale ale lui Gelu Dragan, candidat din Bistriţa care înfăţişează un deget înfăşurat în prezervativ, pentru a promite sugestiv că va proteja populaţia împotriva corupţiei.

O altă metodă de campanie cel puţin ciudată, supranumită de jurnaliştii de la Reuters, în mod ironic ?eggvertising?, este găselniţa candidatului din Năvodari, care şi-a scris numele pe ouăle care urmează a fi vândute în piaţă.

Reuters notează totuşi faptul că românii nu par a fi prea impresionaţi de aceste metode de promovare, fiind mai sensibili la infrastructura precară şi la serviciile publice de proastă calitate. Jurnaliştii de la Reuters citează o bucureşteancă în vârstă de 49 de ani care spune că se simte hărţuită la gândul că ?aceşti oameni ar face orice pentru a obţine puterea, însă numai faptul că pot călări un elefant nu înseamnă ca vor fi în stare să repare drumurile.?

Antena3.ro

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close