Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: Oprescu, singurul politician pe stilul lui Băsescu, dar mai elevat

Sinteza Zilei: Oprescu, singurul politician pe stilul lui Băsescu, dar mai elevat

Sinteza Zilei: Oprescu, singurul politician pe stilul lui Băsescu, dar mai elevat
23 Apr 2008   •   23:19

Candidatura lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei a fost respinsă. Oficial, el nu s-a calificat din punctul de vedere al semnăturilor de susţinere cerute de BEM. Neoficial, toată lumea se întreabă dacă nu cumva fostul social-democrat a fost scos din joc pentru că era un adversar de temut şi pentru că s-a putut realiza această îndepărtare. ?Ce a făcut Biroul Electoral Municipal e corect din punct de vedere al Legii, dar cineva a avut un interes să îl scoată din joc pe Sorin Oprescu şi s-a căutat orice motiv pentru ca acesta să fie blocat?, a spus analistul politic Ion Cristoiu, în emisiunea Sinteza Zilei.

Cu cinci mii de semnături anulate, Oprescu mai avea nevoie de 365 de semnături pentru a primi ?undă verde? în lupta pentru Primărie. ?De ce la Oprescu au numărat bob cu bob??, s-a întreabat Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice. ?Este clar că există un interes?, a continuat el, în timp ce Victor Ciutacu, redactor-şef Jurnalul Naţional, a explicat că ?de 19 ani nu a existat invalidare la nivel de candidaţi. Niciunul nu a fost scos din cursă şi nu s-au verificat semnăturile la sânge?.

?Această candidatură nu era pe placul nimănui?, a afirmat Oana Stancu, ziarist la Jurnalul Naţional, însă Ion Cristoiu a subliniat că, în urma acestei măsuri a BEM, responsabilitatea va cădea pe cei de la PSD, pentru că din electoratul lor ar fi luat Sorin Oprescu voturi. Mugur Ciuvică susţine şi el acest punct de vedere, însă a remarcat totodată că şi Traian Băsescu era interesat de candidatura lui Oprescu. ?Într-un interviu în Cotidianul, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a vorbit foarte mult despre Oprescu. Ceea ce înseamnă că şi pe şeful său îl interesa chestiunea candidaturii lui Oprescu?, a declarat Mugur Ciuvică, convins fiind că Oprescu reprezenta o problemă pentru mai multe partide.

Totuşi, Sorin Oprescu iese bine din toată această afacere, Mugur Ciuvică fiind de părere că, ?dacă până la urmă este lăsat să participe, va câştiga la pas alegerile pentru Primărie?. Ion Cristoiu a mers mai departe şi a spus că ?Oprescu poate ajunge şi preşedintele României?, pentru că este ?singurul politician pe stilul lui Băsescu, dar mai elevat. În plus, el este în urcare, pe când Băsescu este în cădere?. Asemănarea dintre Oprescu şi Băsescu a fost observată şi de Oana Stancu. Ea a spus că ?modelul acesta al haiducului a prins la români, Traian Băsescu fiind un exemplu concludent în acest sens?.

Dacă Oprescu va rămâne în cele din urmă blocat, Mugur Ciuvică îl vede pe fostul social-democrat drept principalul politician de opoziţie în următorul an. Ion Cristoiu vede drept principală consecinţă faptul că, fără Sorin Oprescu, această campanie electorală va fi ?cea mai plicticoasă din istoria României moderne. Un box la care vom adormi?. ?O să vedeţi ce puţină lume va veni la vot?, a avertizat analistul politic.

Antena3.ro

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close