Antena 3 CNN Politică Soluţii anti-migraţie la PNL. Edilii liberali, puşi să semneze angajamente de fidelitate faţă de partid

Soluţii anti-migraţie la PNL. Edilii liberali, puşi să semneze angajamente de fidelitate faţă de partid

Soluţii anti-migraţie la PNL. Edilii liberali, puşi să semneze angajamente de fidelitate faţă de partid
Sursa foto: Cristian David
26 Iun 2009   •   17:02

Îngrijoraţi de semnele de migraţie politică date de unii colegi din teritoriu, liberalii au trecut la măsuri mai puţin ortodoxe pentru a asigura fidelitatea acestora faţă de partid. Proaspăt numit de centru lider interimar peste filiala PNL Vaslui unde s-a produs defectarea deputatului Dan Marian spre PDL, Cristian David i-a pus pe edilii liberali locali să jure şi să semneze, pe propria răspundere, că nu vor părăsi partidul. Ideea nu e una nouă şi nici eficientă: în trecut au existat cazuri de primari care au evitat pierderea funcţiei, demisionând dintr-un partid dar susţinând altul fără a deveni membru de partid.
Cei 20 de primari liberali din judeţul Vaslui, dar şi viceprimarii PNL din judeţ au fost siliţi să semneze un "apel la unitate şi identitate liberală", după demisia din partid şi trecerea la PDL a fostului şef al filialei judeţene, deputatul Dan Marian şi se vrea o măsură menită să prevină o eventuală migraţie a cestora spre partidul de guvernământ.
Potrivit legii, migraţia politică a aleşilor locali este sancţionată prin pierderea mandatului de primar, formaţiunea care i-ar primi cu brţele deschise alegându-se doar cu nişte simpli membri de partid.
Documentul liberal îndeamnă pe toţi membrii şi simpatizanţii PNL "să nu se lase înşelaţi şi amăgiţi de promisiunile şi angajamentele oportuniste ale unor lideri care, prin manipulare şi minciună, îşi urmăresc doar interesul personal".
Semnarea apelului de către aleşii locali liberali din judeţ vine la doar o zi după ce Dan Marian, a avut o întâlnire "de taină" cu o parte din primarii şi viceprimarii liberali din judeţ la un restaurant din zona Bârladului.
"Este normal ca în aceste momente să fie exprimată solidaritatea şi să fie transmis un mesaj membrilor şi simpatizanţilor PNL să meargă înainte, fără să se lase amăgiţi cu diverse promisiuni de către cei care au trădat partidul. Firesc, plecarea deputatului Dan Marian a ridicat semne de întrebare pentru aleşii noştri şi fiecare a dorit să le clarifice, mulţi fiind contrariaţi odată cu apariţia acestui element surpriză", a explicat Cristian David, citat de Mediafax.
Măsura nu va împiedica însă ca pe viitor unii primari liberali să usţină activitatea politică altor formaţiuni politice fără a demisiona din PNL. În trecut, primarul de Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a demisionat din PNL şi a susţinut PDL pe toata durata mandatului 2004-2008 fără a fi membru cu carnet de partid portocaliu.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Scandaluri în lanț, înainte de finala Eurovision 2024
x close