Antena 3 Politică Sorin Grindeanu: Aproape 18.000 de pile au fost aduse în administrația statului de când PNL a preluat puterea

Sorin Grindeanu: Aproape 18.000 de pile au fost aduse în administrația statului de când PNL a preluat puterea

de Laura Dinu    |    22 Apr 2021   •   08:14
Sorin Grindeanu: Aproape 18.000 de pile au fost aduse în administrația statului de când PNL a preluat puterea Hepta

Sorin Grindeanu susține că, în timp ce în mediul privat situația angajatorilor și a angajaților este critică, la stat de fac angajări ”pe bandă rulantă”.

”Iată esența reformei de dreapta: condamnăm economia privată și categoriile sociale vulnerabile ca să spargem banii țării pe pilele puterii!

Guvernarea ultimului an și jumătate distruge forța de muncă din mediul privat, lăsând oamenii fără serviciu. Lipsa măsurilor de stimulare economică a condus la pierderea a peste 100.000 de locuri de muncă în 12 luni, rata șomajului ajungând la 5,6%, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2016 încoace.

Rata şomajului înregistrează cel mai ridicat nivel în rândul tinerilor între 15 și 24 ani - 17,3%. Aici politicile de ocupare lipsesc cu desăvârșire iar impactul puternic și inegal al crizei economice și sociale asupra tinerilor este evident. Tinerii sunt categoria socială cea mai lovită de momentele de recesiune. Apare fenomenul numit “efectul lucrătorului descurajat”: stare financiară alterată, șomaj ridicat, depresie și anxietate. În România, 1 din 5 tineri este șomer! Suntem din nou pe contrasens, peste media UE.

Iar în timp ce în mediul privat se acționează brutal, la stat se fac angajări pe bandă rulantă. De la începutul anului, Guvernul a angajat 3830 de persoane, numărul bugetarilor sărind de 1.25 milioane. Aproape 18 mii de pile au fost aduse în administrația statului de când PNL a preluat puterea, din 1 noiembrie 2019!

Reforma statului se face obligând-i pe români să strângă cureaua, ca s-o poată lărgi Cîțu pentru burțile tot mai nesătule ale șefilor săi politici!”, scrie Sorin Grindeanu pe o rețea socială. 

Iată esența reformei de dreapta: condamnăm economia privată și categoriile sociale vulnerabile ca să spargem banii țării...

Publicată de Sorin Grindeanu pe Miercuri, 21 aprilie 2021

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close