Antena 3 CNN Politică Sorin Oprescu: Biroul Electoral mi-a acceptat iniţial candidatura

Sorin Oprescu: Biroul Electoral mi-a acceptat iniţial candidatura

Sorin Oprescu: Biroul Electoral mi-a acceptat iniţial candidatura
24 Apr 2008   •   23:50

Senatorul independent Sorin Oprescu nu a primit încă motivaţia Tribunalului Bucureşti la decizia de respingere a contestaţiei faţă de hotărârea BEM, care i-a blocat candidatura pentru Primăria Capitalei. Într-o emisiune televizată, el a reafirmat însă că respingerea candidaturii sale ?este mâna sistemului din spatele uşilor închise care l-a scos din joc, sistem care decide totul pentru cetăţeni, care decide cine trebuie sau nu să se înscrie?.

Toate aceste piedici care i se pun ?se văd cu ochiul liber?, spune Sorin Oprescu. ?L-am nemulţumit probabil pe Hrebenciuc, probabil pe Mitrea, că de Vanghelie nu mai zic?, a afirmat senatorul, precizând totodată că nu va reveni în Partidul Social Democrat, formaţiune în care susţine că nu a stat în genunchi. Mai mult, Oprescu a anunţat că intenţionează să constituie o mişcare socială.

?O să încerc să creez o mişcare socială cu direcţii axate pe educaţie, tineret, sănătate, pentru că noi, ăştia care ne apropiem de o altă vârstă, care am învăţat ceva, care am făcut ceva sau nu am făcut cât am fi dorit, vrem ca măcar cei tineri să beneficieze de ceea ce noi nu am avut?, a spus Oprescu.

Sorin Oprescu a mai declarat şi faptul că BEM i-a acceptat, la un moment dat, candidatura la Primăria Capitalei, înregistrând-o şi înaintând-o Tribunalului Bucureşti, pentru ca, ulterior, să revină asupra deciziei. ?În momentul când m-am prezentat în faţa BEM, cu aproape 41.000 de semnături, mi-a fost acceptată candidatura şi candidatura a fost trimisă la Tribunal şi înregistrată?, a spus Oprescu, care a arătat că, după acceptarea candidaturii sale de către BEM, la jumătate de oră distanţă, a început ?un carusel al neînţelegerilor?. "Ce puteţi crede dacă la ora 16.00, după acceptarea candidaturii, mi se spune să iau copiile semnăturilor şi să rămână cele originale. Puteţi crede că după jumătate de oră a început un carusel al neînţelegerilor", a mai spus Oprescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close