Antena 3 CNN Politică Tanczos Barna, reacţie după ultimele atacuri ale urşilor: "Ursul reprezintă un pericol real astăzi în România"

Tanczos Barna, reacţie după ultimele atacuri ale urşilor: "Ursul reprezintă un pericol real astăzi în România"

Tanczos Barna, ministrul Mediului a precizat sâmbătă că urşii reprezintă un pericol real astăzi în România. Declarația vine după ultimele atacuri ale urşilor, cel mai recent soldat cu decesul unui tânăr de 26 de ani din Suceava.

Tanczos Barna, reacţie după ultimele atacuri ale urşilor: "Ursul reprezintă un pericol real astăzi în România"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    24 Iul 2021   •   20:38

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a transmis sincere condoleanțe familiilor îndurerate şi a subliniat că în continuare nimic nu poate fi mai presus de viețile oamenilor.

Declarația vine după ultimele atacuri ale urșilor, cel mai recent soldat cu decesul unui tânăr de 26 de ani din Suceava.

„Noi victime ale urșilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a județelor Suceava și Harghita.

„Ursul reprezintă un pericol real astăzi în România”

Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai așteptăm ca autoritățile abilitate să finalizeze investigațiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România.

În cursul nopții Jandarmeria, Garda de Mediu și Agenția de Mediu Harghita au elaborat documentația necesară emiterii acordului de extragere a animalului care a cauzat decesul persoanei.

Ministerul Mediului va continua să facă toți pașii necesari pentru a soluționa problema urșilor în România. Am pregătit cadrul legal pentru intervenția imediată în intravilanul localităților și vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranța cetățenilor cât și protejarea speciei.

Transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate și cred, în continuare, că nimic nu poate fi mai presus de viețile oamenilor. Trebuie să fim raționali și să aplicăm măsuri prin care să reducem la minimum riscul producerii unor asemenea evenimente în viitor", a scris Tanczos Barna, ministrul Mediului pe pagina sa de socializare.

Tânărul dispărut în pădure, după ce a fost atacat de un urs, a fost găsit mort 

Reamintim că al doilea cioban din Mureș care a fost atacat de urs vineri seara și a fugit în pădure a fost găsit mort în această dimineață, spun surse din Poliție. Cadavrul tânărului de 26 de ani a fost descoperit după ce zeci de pompieri din trei județe au pornit în căutarea omului pe fondul forestier arondat județelor Suceava, Harghita și Mureș.

Bărbatul a fost atacat de urs chiar la stâna la care lucra în momentul în care a încercat să salveze o vacă omorâtă de animal. Tânărul s-a speriat îngrozitor și a fugit în pădure. Prietenul său, un alt cioban mușcat de același animal a ajuns în stare gravă la spital.

În zonă, localnicii au fost atenționați printr-un mesaj RO-ALERT să rămână în case.

Salvatorii care au plecat în căutarea tânărului au primit în ajutor o ambulanță SMURD, două autoșenilate, dar și camere de termoviziune.

×
Subiecte în articol: Tanczos Barna atac urs victime Suceava
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close