Antena 3 CNN Politică TNL vrea o guvernare pro-europeană şi cere implicarea tinerilor

TNL vrea o guvernare pro-europeană şi cere implicarea tinerilor

Interesul tinerilor pentru dezvoltarea locală este unul ridicat. Cu mai puţin de 4 luni înaintea alegerilor europarlamentare, tinerii liberali atrag atenţia că un vot dat extremiştilor este un vot pierdut pentru dezvoltarea europeană sănătoasă.

TNL vrea o guvernare pro-europeană şi cere implicarea tinerilor
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    09 Mar 2024   •   19:34

 Ei spun că, până în acest moment, România a atras aproape 10 miliarde de euro din PNNR, iar o guvernare pro-europeană va facilita accesarea acestor fonduri şi în viitor.

PNL cere implicare din partea tinerilor în schimbarea României și pentru asta organizează mai multe dezbateri despre dezvoltarea comunităților și ce înseamnă acest lucru la nivelul Uniunii Europene.

”Targetul nostru pentru anul 2024 și pentru data de 9 iunie este să avem câte un tânăr ales local din rândurile Tineretului Național Liberal în fiecare localitate din România”, a declarat Mara Mareș, președintele TNL.

Campania TNL se va desfășura în cele opt regiuni de dezvoltare ale României.

”Trebuie să le amintim oamenilor că fără banii europeni pe care i-am absorbit în această perioadă n-aveam apă, n-aveam canalizare, n-aveam drumuri, n-aveam în fiecare localitate utilitățile de bază, n-aveam spitale, servicii de sănătate, servicii publice de calitate. În fiecare localitate s-a investit enorm din bani europeni”, a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

Europarlamentarul Daniel Buda anunță că ar dori ca alegerile europarlamentare să fie suprapuse cu cele locale și după 2024.

”Și faptul că avem astăzi aceste alegeri suprapuse este un lucru foarte bun. Nu vă ascund faptul că după alegeri am să și propun că aceste alegeri, mai departe, în viitorul care urmează, să fie mereu suprapuse. Sunt convins”, spune Daniel Buda.

”Sunt convins că voi, tinerii, sunteți motorul schimbării și inovației în România și că împreună putem să dezvoltăm această țară și să-i asigurăm un viitor luminos patriei noastre, România, în Europa”, a precizat Dinu Iancu Sălăjanu, președinte al CJ Sălaj.

Ca parte a campaniei, tinerii liberalii au pregătit un steag imens al Uniunii Europene pe care îl desfășoară în toate localitățile în care au loc dezbateri.

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: TNL guvernare
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close