Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu solicită informatizarea secţiilor de votare pentru alegerile prezidenţiale

Traian Băsescu solicită informatizarea secţiilor de votare pentru alegerile prezidenţiale

Traian Băsescu solicită informatizarea secţiilor de votare pentru alegerile prezidenţiale
Sursa foto: Sedinta guvern
14 Iun 2009   •   15:08

Prezent duminică la şedinţa de guvern care a avut ca principală temă de discuţie regulamentul de aplicare a programului ?Prima Casă?, preşedintele Traian Băsescu a cerut Ministerului de Interne să analizeze posibilitatea ca la alegerile prezidenţiale din toamnă, fiecare secţie de votare să fie dotată cu un calculator. ?O centralizare făcută cu ajutorul internetului, ar putea opri turismul electoral?, spune şeful statului.

În opinia sa, ar trebui folosite liniile de telefonie sau fibră optică pentru internet care au ajuns în toate localităţile ţării. În total, în România ar fi nevoie însă de 17.800 de calculatoare. Vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ, consideră că ideea informatizării la alegerile prezidenţiale e bună, dar tehnic, ar putea apărea probleme, dacă nu se va ţine cont de protejarea datelor personale ale oamenilor.

Cu aceeaşi ocazie, Traian Băsescu i-a cerut ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să nu scoată sportul din programă, ci mai bine să simplifice materiile. Şeful statului susţine că elevii pot învăţa despre istoria antică şi Herodot, de pe internet, în schimb ei nu pot fi pregătiţi ca tinichigii, ospătari ori mecanici auto decât în şcoli vocaţionale, care sunt foarte puţine la număr.

Şeful statului a cerut reformă în sistemul de educaţie. Traian Băsescu crede că programa de învăţământ ar trebui adaptată la nevoile economiei de piaţă. ?Am convingerea că despre păpădie şi salată orice copil, dacă intră pe Google, află cum e cu păpădia şi salata. Dacă vrea să ştie despre istoria antică, Herodot, intră pe Google. Hai să revenim pe o programă adecvată, neîncărcată şi pe cât posibil adaptată economiei româneşti, pentru că toate semnalele sunt că nu mai avem mecanici auto, tinichigii pregătiţi în şcoli. Nu mai sunt licee de alimentaţie, să facem ospătari, să facem ce ne trebuie! Ne facem filosofi şi ăia neîncadrabili în câmpul muncii cu uşurinţă?, a spus preşedintele statului.



Şeful statului a taxat-o pe ministrul Ecaterina Andronescu pentru intenţia de reducere a orelor de sport din programă şi i-a sugerat să ţină cont de Raportul elaborat de comisia prezidenţială privind reforma Educaţiei.

Preşedintele a cerut şi Ministerului Finanţelor să găsescă o modalitate pentru ca militarilor aflaţi în Irak şi Afganistan să le fie plătite sporurile amânate până acum. El a avansat ca termen de plată luna iulie şi a atras atenţia că familiile militarilor aflaţi în teatrele de operaţiuni trăiesc din salariile lor.

Declaraţia de acum a şefului statului vine să întărească promisiunea pe care a făcut-o în timpul vizitei din 3 iunie, la baza militară de la Tallil, Irak, unde se află militari români. Atunci a precizat că nu e vorba despre o suspendare, ci de o amânare a respectivelor drepturi băneşti.

Antena 3

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close