Antena 3 CNN Politică Zile negre pentru PDL: Un consilier ex-PNG aruncă viceprimarii Capitalei pe făraşul noii alianţe orchestrată de PSD la nivelul CGMB

Zile negre pentru PDL: Un consilier ex-PNG aruncă viceprimarii Capitalei pe făraşul noii alianţe orchestrată de PSD la nivelul CGMB

Zile negre pentru PDL: Un consilier ex-PNG aruncă viceprimarii Capitalei pe făraşul noii alianţe orchestrată de PSD la nivelul CGMB
Sursa foto: Primaria Bucureºti
26 Iun 2009   •   18:12

PNL, PSD şi PRM pregătesc debarcarea actualilor viceprimari ai Capitalei, membrii sau apropiaţi ai PDL. Mircea Raicu şi omologul său din PNG-CD, Robert Ionescu au zilele numărate după ce consilierul Daniel Fuciu, fost penegist a defectat în tabara opoziţiei. Votul său este vital în rescrierea raportului de forţe, cele două părţi având unul număr egal de consilieri la nivelul CGMB. În cazul în care la şedinţa de miercuri actualii viceprimari vor fi debarcaţi, Fuciu ar putea fi recompensat cu unul din cele două fotolii de secundant al primarului Sorin Oprescu.

Social-democraţii, în alianţă cu cei din PNL şi PRM caută astfel să profite de mazilirea lui Fuciu din PNG-CD, momindu-l cu funcţia de viceprimar deţinută de rivalul său din PNG, Robert Ionescu, viceprimar al Capitalei şi apropiat al cercurilor PDL care l-au propulsat în trecut în acest post.

Chiar dacă au mai mulţi consilieri la nivelul acestei instituţii, PSD şi PNL par dispuse să cedeze aceste funcţii consilierului PRM, Victor Teodor Iovici (PRM) şi fostului PNG-ist, Daniel Fuciu, numai pentru a-i vedea debarcaţi pe oamenii PDL, susţin surse din cadrul PSD Bucureşti. Potrivit surselor citate, Fuciu va fi recompensat pe linie politică de către Marian Vanghelie cu un post executiv de conducere la nivelul organizaţiei PSD Ilfov pe care liderul social-democrat o coordonează. O eventuală intrare a lui Fuciu în PSD s-ar solda însă cu pierderea mandatului de consilier al municipiului Bucureşti, aşa că social-democraţii au fost nevoiţi să scoată din jobenul promisiunilor postul de viceprimar al Capitalei deţinut de mai vechiul său adversar, Robert Ionescu (PNG-CD).

Până recent, cei 24 de consilieri democrat-liberali, susţinuţi de cei 4 consilieri PNG-CD au reuşit să deţină controlul la nivelul CGMB. Conflictul înregistrat în rândurile aliaţilor penegişti, soldat cu excluderea lui Fuciu din partid a creat o adevărată problemă pentru democrat-liberali.

PSD deţine 16 locuri de consilieri, PNL are 8 reprezentanţi, PRM 3, iar prin alăturarea lui Fuciu, opozanţii PDL au 28 de voturi din 55 pe care pot conta pentru a obţine puterea în Consiliul general al Municipiului bucureşti.

Primul test a confimat deja viabilitatea noii alianţe politice. Consilierii municipali PNL, PSD şi PRM şi consilerul Daniel Fuciu, pentru care a fost propusă excluderea din PNG, au convocat pentru marţi după amiază, o şedinţă extraordinară a CGMB pe a cărei ordine de zi figurează schimbarea viceprimarilor Robert Ionescu şi Mircea Raicu.
Şedinţa a fost statutară, fiind convocată de 28 din cei 55 de consilieri generali, numărul minim necesar pentru organizarea legală a unei asemenea reuniuni şi anunţă punerea în dificultatea a PDL la nivelul primăriei Bucureştiului pentru prima oară în ultimele şase luni.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close