Antena 3 CNN Show Showbiz Regizorul Gregg Araki a câştigat primul premiu pentru filme gay la Festialul de la Cannes

Regizorul Gregg Araki a câştigat primul premiu pentru filme gay la Festialul de la Cannes

Regizorul Gregg Araki a câştigat primul premiu pentru filme gay la Festialul de la Cannes
23 Mai 2010   •   11:24

Regizorul american Gregg Araki a primit, sâmbătă, primul Queer Palm, marele premiu pentru film gay, la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes (12-23 mai), potrivit AFP.

Premiul este acordat pentru contribuţia unui film la rezolvarea sau prezentarea "problemelor comuntăţii gay sau de transsexuali", iar juriul special a trebuit să aleagă din 12 filme de acest gen.

"Kaboom", filmul lui Araki, spune povestea unui student bisexual, care este sigur că a fost martorul unei crime în campusul unde studiază.

Primul mare festival care a instituit un premiu pentru filme gay este cel de la Berlin, care a prezentat premiile Teddy în 1987, fiind urmat de Festivalul de la Venaţia, în 2007, care decernează Queer Lion.

"M-am gândit că Festivalul de la Cannes, cel mai important din lume, nu mai poate ignora acest sector", a declarat fondatorul premiului, Franck Finance-Madureira.

Filmul lui Araki a fost proiectat în afara competiţiei, la Cannes. Cea de-a 63-a ediţie a Festivalului de la Cannes are loc în perioada 12 - 23 mai.


Antena3.ro



×
Subiecte în articol: regizor premiu gay Cannes festival
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close