Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Kobe Bryant l-a depăşit pe Shaquille O'Neal şi a devenit al cincilea marcator din istoria NBA

Kobe Bryant l-a depăşit pe Shaquille O'Neal şi a devenit al cincilea marcator din istoria NBA

Kobe Bryant l-a depăşit pe Shaquille O'Neal şi a devenit al cincilea marcator din istoria NBA
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    07 Feb 2012   •   11:53

Kobe Bryant a marcat 28 de puncte în meciul cu Philadelphia 76ers şi l-a depăşit pe Shaquille O'Neal în clasamentul marcatorilor all-time din NBA, urcând pe locul 5, însă vedeta din Los Angeles nu s-a putut bucura prea mult de performanţa sa, pentru că Lakers a pierdut cu 95-90.

Fundaşul de 33 de ani avea nevoie de 24 de puncte pentru a trece peste fostul său coechipier, iar Kobe le-a înscris încă din prima repriză, un coş de două puncte reuşit cu cinci minute înaintea pauzei pecetluind intrarea sa în topul primilor cinci marcatori din istoria NBA.

În acest moment, Bryant, care are 28.601 puncte, este depăşit de Kareem Abdul-Jabbar (38.387 puncte), Karl Malone (36.928 puncte), Michael Jordan (32.292) şi Wilt Chamberlain (31.419 puncte).

Să spun că mă simt onorat ar fi prea puţin spus. Am fost foarte, foarte norocos să am o asemenea carieră. Pentru a ajunge în acest punct a fost nevoie de foarte multă muncă. Este foarte special să mă aflu între primii cinci marcatori din istoria NBA”, a declarat Bryant la finalul întâlnirii.

Profesionalismul său este uimitor. Este impresionant să vezi pe cineva care munceşte atât de mult. Studiază jocurile, inclusiv în avion, urmăreşte casete, precum un antrenor. Sunt cu adevărat impresionat de felul în care se concentrează pentru a deveni unul dintre cei mai buni jucători din istoria baschetului”, a spus John Kuester, secundul celor de la Lakers, care i-a ţinut locul pe bancă suspendatului Mike Brown.

Cu toate că lumea discută deja despre posibilitatea ca Bryant să-i depăşească pe Chamberlain, Jordan şi chiar pe Malone, Kobe se gândeşte la un singur lucru: „Nu cer mare lucru, doar al şaselea inel de campion”. La fel ca Michael Jordan, cel cu care a fost comparat de multe ori.

Rezultate NBA: Philadelphia - LA Lakers 95-90, Washington - Toronto 111-108 (OT), Orlando - LA Clippers 102-107 (OT), New Jersey - Chicago 87-108, New York - Utah 99-88, Atlanta - Phoenix 90-99, Memphis - San Antonio 84-89, New Orleans - Sacramento 92-100, Denver - Houston 90-99, Portland - Oklahoma City 107-111 (OT).

 

×
Subiecte în articol: Kobe Bryant NBA Los Angeles Lakers
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close