Antena 3 CNN Sport Rugbistul român Florin Vlaicu a intrat în istoria rugby-ului mondial după meciul România-Portugalia

Rugbistul român Florin Vlaicu a intrat în istoria rugby-ului mondial după meciul România-Portugalia

Internaționalul român Florin Vlaicu, component al naționalei de rugby a României, a depășit sâmbătă pragul de 1.000 de puncte înscrise în carieră. Acesta a transformat 3 lovituri de pedeapsă în meciul câștigat de România cu 28-27 împotriva Portugaliei.

Rugbistul român Florin Vlaicu a intrat în istoria rugby-ului mondial după meciul România-Portugalia
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    13 Mar 2021   •   23:06

Florin Vlaicu devine astfel cel de al 7-lea jucător care depășește pragul de 1,000 de puncte marcate în carieră din întreaga istorie a rugby-ului mondial. El este totodată și singurul jucător profesionist de rugby aflat în activitate, care a atins acest prag.

Florin Vlaicu deține recordul de selecții la reprezentativa tricoloră, cu 126 de prezențe.

A fost selecționat pentru prima dată la echipa națională a României pentru un meci de Cupa Europeană a Națiunilor împotriva Ucrainei, în 2006.

A participat la trei ediții ale Cupei Mondiale de Rugby, în Franța 2007, Australia/Noua Zeelandă 2011 și în Anglia 2015, marcând 28 puncte în total, în cadrul acestei competiții, cifră record pentru un rugbyst român, notează Mediafax.

Cu reușitele de sâmbătă, Vlaicu adună în total 1007 puncte, dintre care 14 au fost eseuri, 175 transformări de eseu, 193 lovituri de pedeapsă transformate și 4 droap-goal-uri.

×
Subiecte în articol: Florin Vlaicu rugby
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close