Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Afganistanul a câştigat cu 3-0 în faţa Pakistanului, în primul meci internaţional disputat la Kabul în ultimul deceniu

Afganistanul a câştigat cu 3-0 în faţa Pakistanului, în primul meci internaţional disputat la Kabul în ultimul deceniu

Afganistanul a câştigat cu 3-0 în faţa Pakistanului, în primul meci internaţional disputat la Kabul în ultimul deceniu
de M.T.    |    21 Aug 2013   •   08:50

Naţionala de fotbal a Afganistanului a câştigat cu 3-0 partida amicală disputată în faţa Pakistanului, primul meci internaţional care a avut loc la Kabul în ultimul deceniu.

Fotbalul a revenit în Afganistan încă de anul trecut, atunci când s-a reluat campionatul naţional, însă capitala afgană nu mai găduise o întâlnire internaţională din 2003.

În urmă cu zece ani, naţionala Afganistanului învingea cu 1-0 echipa Turkmenistanului.

La meciul cu Pakistan, denumit „meciul prieteniei”, au asistat aproximativ 6.000 de spectatori, aceştia savurând fiecare moment al întâlnirii.

„Mă simt ca şi cum Afganistanul ar fi câştigat Cupa Mondială. De fapt, este chiar mai bine”, a declarat Rohullah Ismailzada, un student afgan care a plătit 800 de afgani (aproximativ 10 lire sterline) în schimbul unui bilet pe piaţa neagră, potrivit Guardian.

Sanjar Ahmadi şi Harash Atefi, în prima repriză, şi Marouf Mahmoudi, în partea a doua, au marcat golurile prin care Afganistanul s-a impus cu 3-0, în primul meci cu Pakistanul care a avut loc la Kabul în ultimii 30 de ani.

Dar partida din capitala afgană a contat mai puţin pentru rezultat şi mai mult pentru suporterii gazdă, care au regăsit astfel normalitatea.

„După o perioadă dificilă, Afganistanul revine la normalitate”, a spus Sayed Aghazada, secretarul general al federaţiei afgane de fotbal.

„Fotbalul afgan s-a îmbunătăţit în ceea ce priveşte organizarea şi infrastructura. Credem că fotbalul poate juca un rol şi mai important decât în prezent în ţara noastră”, a continuat oficialul afgan, citat de BBC.

Deşi învins categoric, antrenorul Pakistanului, sârbul Zavisa Milosavljevic, s-a alăturat entuziasmului suporterilor gazdă.

„Aceasta este pasiune pentru fotbal, o adevărată poveste despre fotbal. Sunt fericit că am participat la acest eveniment, în faţa unui public minunat. Meciul de astăzi reprezintă o dovadă a felului în care două ţări pot construi o bună relaţie”, a spus Milosavljevic.

×
Subiecte în articol: Afganistan pakistan Kabul meci amical
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close