Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Argentina a învins Germania cu 4-2, în reeditarea finalei Cupei Mondiale din Brazilia

Argentina a învins Germania cu 4-2, în reeditarea finalei Cupei Mondiale din Brazilia

Argentina a învins Germania cu 4-2, în reeditarea finalei Cupei Mondiale din Brazilia
Sursa foto: Foto: fifa.com
de M.T.    |    04 Sep 2014   •   09:56

Angel Di Maria a marcat un gol şi a oferit trei pase decisive, iar Argentina a învins campioana mondială Germania cu 4-2, într-un meci amical.

Pentru ambele echipe partida de la Dusseldorf a fost prima disputată după întâlnirea din finala Cupei Mondiale din Brazilia, care s-a încheiat cu victoria germanilor în prelungiri.

Însă în scurta perioadă care a trecut de la ultimul act al Mondialului s-au schimbat multe lucruri. Trei dintre cei mai importanţi jucători germani - căpitanul Philipp Lahm, golgheterul all-time al CM, Miroslav Klose, şi fundaşul Per Mertesacker - s-au retras din echipa naţională, în timp ce fostul tehnician al Barcelonei, Gerardo Martino, l-a înlocuit pe Alejandro Sabella pe banca "pumelor".

Antrenorul campioanei mondiale, Joachim Low, a trimis pe teren doar patru dintre jucătorii care au început finala de pe Marcana, în timp ce de la argentinieni a lipsit chiar marea vedetă, Lionel messi. Acest lucru i-a permis lui Di Maria să ia prim-planul.

Noul jucător al lui Manchester United a fost strălucitor. A creat primele două goluri ale sud-americanilor, marcate de Aguero şi Lamela în prima repriză, pentru ca după pauză să execute perfect o lovitură liberă de pe partea stângă, din care Fernandez a dus scorul la 3-0.

Şeptarul argentinian şi-a încheiat seara superbă în minutul 50, atunci când a făcut 4-0, cu o execuţie de fineţe, la capătul unui contratac de manual.

Germania a mai redus proporţiile dezastrului, graţie golurilor înscrise de Schurrle şi Gotze, dar nu a putut evita înfrângerea la primul joc din postura de campioană mondială.

„Di Maria este unul dintre cei mai buni patru sau cinci jucători din lume, astfel că prestaţia sa nu mă surprinde”, a declarat Gerardo Martino la finalul întâlnirii, înainte de a adăuga că dacă fostul fotbalist al Realului ar fi evoluat în finala Cupei Mondiale, rezultatul putea fi altfel.

Joachim Low nu crede însă acest lucru: „I-am fi bătut pe 13 iulie chiar dacă Di Maria ar fi jucat”.

Într-un alt meci amical disputat miercuri, Anglia s-a impus cu 1-0 pe teren propriu în faţa Norvegiei, unicul gol al partidei de pe Wembley fiind marcat de Rooney, din penalty.

Veteranul Alexandr Kerzhakov a reuşit o dublă, iar Rusia a trecut cu 4-0 de Azerbaidjan, în timp ce Turica a câştigat cu 2-1 în Danemarca, graţie unui gol marcat în prelungiri de tânărul de 19 ani Ozan Tufan

Victorie şi pentru naţionala SUA, care a învins Cehia cu 1-0 în deplasare, iar Ucraina a câştigat cu acelaşi scor în faţa Moldovei.

×
Subiecte în articol: Germania Argentina meci amical
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close