Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cutremur în fotbalul mondial. Guardiola a fost pus sub anchetă de poliție

Cutremur în fotbalul mondial. Guardiola a fost pus sub anchetă de poliție

Cutremur în fotbalul mondial. Guardiola a fost pus sub anchetă de poliție
22 Dec 2017   •   14:43

Pep Guardiola, antrenorul echipei de fotbal Manchester City, este anchetat de autorităţile spaniole pentru implicarea în acţiunile vizând declararea independenţei regiunii Catalonia, în vara acestui an, informează presa iberică.

Poliţia spaniolă a dat publicităţii joi un document în care acuză de rebeliune mai multe persoane, printre care şi Guardiola, care a susţinut un discurs, pe 11 iunie, în favoarea independenţei catalane, în cadrul unui eveniment organizat de asociaţiile Omnium Cultural, ANC şi AMI, scrie cotidianul EL Nacional.

"Manifestul citit de Josep Guardiola era menit să-i mobilizeze pe toţi susţinătorii independenţei", se arată într-un comunicat al poliţiei.

În urma referendumului organizat pe 1 octombrie, Catalonia şi-a declarat independenţa pe 27 octombrie, însă guvernul spaniol a preluat ulterior controlul asupra regiunii separatiste şi a dizolvat Parlamentul catalan.

În vârstă de 46 ani, Pep Guardiola a fost antrenorul lui FC Barcelona între 2008 şi 2012, cucerind trei titluri de campion al Spaniei şi două trofee ale Ligii Campionilor cu echipa catalană, înainte de a pleca la Bayern Munchen (2013-2016) şi apoi la Manchester City.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Pep Guardiola Catalonia
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close