Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ironie a sorţii: Liverpool - Manchester City 1-1. Oaspeţii câştigă un punct dar îşi ajută rivalii (VIDEO)

Ironie a sorţii: Liverpool - Manchester City 1-1. Oaspeţii câştigă un punct dar îşi ajută rivalii (VIDEO)

Ironie a sorţii: Liverpool - Manchester City 1-1. Oaspeţii câştigă un punct dar îşi ajută rivalii (VIDEO)
Sursa foto: Manchester City
22 Feb 2009   •   19:42

Suporterii lui Manchestery City nu se pot bucura în totalitate de egalul pe care l-au obţinut pe Anfield Road, deoarece acest lucru o lasă pe Liverpool mult în spatele campionilor de la Manchester United. Meciul de duminică dintre City şi Liverpool le punea faţă în faţă pe două echipe cu ceva în comun: duşmănia cu United. Tot "Diavolii Roşii" sunt, însă, cei care au câştigat în urma acestui meci.
Lovitura primită de de către FC Liverpool a fost cu atât mai dureroasă cu cât golul adversarilor a fost marcat de un fost jucător al "cormoranilor". Acest lucru va da, cu siguranţă, apă la moară criticilor antrenorului spaniol Rafa Benitez, care pare să lase prea uşor unii jucători să plece de pe Anfield Road. Craig Bellamy, atacantul galez de 29 de ani care a jucat în sezonul 2006/2007 la Liverpool, a deschis scorul pentru oaspeţi după o primă repriză dominată copios de gazde. În această situaţie, se poate spune că golul lui City a venit împotriva cursului jocului. Faza a plecat din piciorul lui Robinho, cel mai scump jucător al echipei, care a pasat la belgianul Vincent Kompany. Acesta a întors pentru galezul dornic de răzbunare, al cărui şut s-a deviat din Arbeloa şi a intrat în poarta lui Reina, potrivit Eurosport.
Gazdele, private de aportul căpitanului Steven Gerrard, accidentat, dar şi de al lui Xavi Alonso, suspendat, erau obligaţi să marcheze două goluri pentru a rămâne în coasta rivalilor de la Manchester United. "Cormoranii" au răspuns bine şi au creat panică, în special pe flancuri. Torres a şutat pe lângă poartă după o pasă de la Riera, pentru a încerca apoi rolul de servant pentru Benayoun, israelianul trimiţând şi el mingea peste poartă. City nu s-a lăsat mai prejos, iar Steven Ireland, după un un-doi cu Robinho, a şutat în primă instanţă în Reina. Mingea i-a revenit, iar irlandezul a trimis minge pe lângă poartă şi a ratat oportunitatea de a închide partida.
A venit, însă, minutul 78, iar oportunistul atacant olandez Dirk Kuyt a mai salvat ceva pentru Liverpool în această partidă ratată de elevii lui Rafa Benitez. Batavul a interceptat o minge şutată greşit de Fernando Torres şi l-a învins pe portarul Shay Given, potrivit sursei citate.
Partida s-a terminat cu scorul de 1-1, iar Liverpool trebuie să îşi revină repede dacă vrea să mai aibă vreo şansă la titlu în Anglia.
Duminică s-au mai disputat meciurile:
Fulham - West Bromwich Albion: 2-0
Newcastle United - Everton: 0-0
Bellamy a deschis scorul pentru City:

Priviti golul egalizator al lui Kuyt pentru Liverpool:

Foto: www.mcfc.co.uk
Antena3.ro

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close