Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liverpool ? Real Madrid 4-0. ?Cormoranii?, imperiali în duelul giganţilor

Liverpool ? Real Madrid 4-0. ?Cormoranii?, imperiali în duelul giganţilor

Liverpool ? Real Madrid 4-0. ?Cormoranii?, imperiali în duelul giganţilor
10 Mar 2009   •   23:24

Liverpool şi Real Madrid, două echipe care în total au câştigat de 14 ori Cupa Campionilor Europeni sau Liga Campionilor, s-au întâlnit marţi seara, pe Anfield, în returul optimilor competiţiei. Deşi englezii obţinuseră un avantaj minim, dar foarte important, după victoria cu 1-0 de la Madrid, Real era pe val în La Liga şi venea în Anglia cu gânduri mari.

Mulţi s-au gândit că este imposibil pentru Real să întoarcă rezultatul pe stadionul pe care jucătorii lui Liverpool nu merg niciodată singuri şi au avut dreptate, deşi unora parcă le era teamă să subestimeze formaţia madrilenă. Liverpool a câştigat returul cu un incredibil 4-0 şi s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei.

Fernando Torres, un jucător emblematic pentru rivala Atletico Madrid, a deschis scorul pentru ?cormorani? în minutul 16 şi le-a îngreunat misiunea celor de la Real Madrid. Doisprezece minute mai târziu, Heinze intervine cu umărul la o minge în careu şi tuşierul vede henţ, derutat de mişcarea braţului fundaşului de la Real. Penalty şi Steven Gerrard nu ratează, în faţa unui Casillas care mai salvase formaţia din Madrid în câteva ocazii.

Căpitanul lui Liverpool a fost şi cel care a pus rezultatul în afara oricărui dubiu, în primele minute ale reprizei secunde, când a spulberat orice speranţă a spaniolilor de a mai întoarce rezultatul. Real avea însă să părăsească Anglia umilită, după ce Dossena a fructificat un contraatac în minutul 88 şi l-a lăsat pe Iker Casillas cu ochii în lacrimi.

O victorie importantă în special pentru tehnicianul spaniol Rafa Benitez, despre care se spune că are zilele numărate pe Anfield.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Liverpool Real Madrid Liga Campionilor
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close