Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liverpool - Unirea Urziceni 1-0. Englezii speculează naivitatea echipei lui Levy

Liverpool - Unirea Urziceni 1-0. Englezii speculează naivitatea echipei lui Levy

Liverpool - Unirea Urziceni 1-0. Englezii speculează naivitatea echipei lui Levy
Sursa foto: david n'gog
18 Feb 2010   •   23:56

Unirea Urziceni nu a reuşit mare lucru în prima manşă a şaisprezecimilor de finală ale Europa League şi a pierdut în faţa englezilor de la FC Liverpool cu 0-1. În ciuda faptului că golul "cormoranilor" a venit târziu, ialomiţenii se pot pot declara mulţumiţi cu scorul obţinut, unul mult mai bun decât jocul arătat. Soarta calificării se va decide la Bucureşti, unde Unirea este obligată să câştige în faţa trupei lui Rafa Benitez.
Liverpool nu a surprins cu nimic în partida de pe Anfield Road. Cei care se aşteptau la o dominare totală a englezilor nu au fost dezamăgiţi cu nimic, iar Liverpool a pus-o repede la zid pe Unirea. Însufleţiţi de un imn "You Will Never Walk Alone" cântat din 40.000 de piepturi, "cormoranii" s-au aruncat din primul minut spre poarta lui Arlauskis şi letonianul a fost testat de Gerrard când nu trecuseră nici 30 de secunde din meci. Astfel s-a desfăşurat toată prima repriză, iar Unirea s-a limitat să respingă eroic atacurile gazdelor şi să plece timid şi ineficient în ofensivă odată la zece minute. Cu toate acestea, la pauză tabela arăta un incredibil 0-0.
Pauza a părut, însă, să fi dereglat ceva din mecanismul jocului lui Liverpool, iar englezii nu s-au văzut în atac foarte mult în prima parte a reprizei secunde. Unirea s-a bucurat chiar pe o perioadă de dominarea seacă, încheiată însă cu o ocazie incredibilă a lui Fabio Aurelio, al cărui şut a fost scos miraculos de Arlauskis. Din acest moment, ialomiţenii s-au limitat la câteva plecări pe contraatac, dar lui Liverpool îi lipsea, clar, inspiraţia.
Norocul nu ţine, însă, prea mult cu cei slabi, iar Liverpool era în mod evident mai bună. În virtutea acestei idei, echipa lui Benitez a reuşit, în minutul 81, golul izbăvirii. Francezul N'Gog a trimis în poartă cu capul o minge lucrată de rezervele Babel şi Pacheco, readucând optimismul în tribunele de pe Anfield.
Formaţiile de joc:
Liverpool: 25. Reina - 23. Carragher, 37. Skrtel, 5. Agger, 12. Fabio Aurelio - 20. Mascherano, 4. Aquilani - 18. Kuyt, 8. Gerrard, 11. Riera - 24. Ngog. Antrenor: Rafael Benitez.
Unirea Urziceni: 1. Arlauskis - 24. Maftei, 6. Galamaz, 22. Bruno Fernandes, 19. Brandan - 8. Paraschiv - 11. Onofraş, 10. Pădureţu, 32. Apostol, 30. Frunză - 7. Bilaşco. Antrenor: Roni Levy
Antena3.ro

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close