Antena 3 CNN Sport Fotbal extern UEFA a deschis proceduri disciplinare împotriva federațiilor din Muntenegru și Rusia

UEFA a deschis proceduri disciplinare împotriva federațiilor din Muntenegru și Rusia

UEFA a deschis proceduri disciplinare împotriva federațiilor din Muntenegru și Rusia
31 Mar 2015   •   10:27

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a deschis, luni, proceduri disciplinare împotriva federațiilor naționale din Muntenegru și Rusia ca urmare a incidentelor care au condus la întreruperea meciului dintre selecționatele celor două țări, din cadrul preliminariilor EURO 2016, anunţă Agerpres.

Meciul, disputat vinerea trecută la Podgorica, a fost întrerupt pentru prima oară timp de jumătate de oră din cauza aruncării unei fumigene în capul portarului rus Igor Akinfeev (în primul minut), scos pe o targă și înlocuit. Apoi, meciul a fost întrerupt definitiv în minutul 67 (la scorul de 0-0) de către arbitru după izbucnirea unui scandal între jucătorii celor două reprezentative.

Federația muntenegreană (FSCG) este anchetată pentru "aprinderea și aruncarea de fumigene și diverse obiecte de către spectatorii săi" și pentru că a fost "gazda unui meci care nu a fost disputat în integralitate", conform UEFA.

La rândul ei, federația din Rusia (RFS) este cercetată pentru același delict, a adăugat forul continental.

Totodată, instanța disciplinară a UEFA a deschis o procedură disciplinară după ce a primit o plângere din partea RFS, iar o dată la care vor fi comunicate sancțiunile va fi anunțată ulterior.

Incidentele de vineri seara din Muntenegru au survenit în timp ce președintele UEFA, proaspăt reales, Michel Platini, a înăsprit tonul săptămâna trecută, la congresul organismului european, trăgând un semnal de alarmă în fața revenirii actelor huliganice în Europa.

×
Subiecte în articol: UEFA ancheta EURO 2016
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close