Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Zenit ? Vfb Stuttgart 2-1. Tymoshchuk păstrează campioana en-titre în joc (VIDEO)

Zenit ? Vfb Stuttgart 2-1. Tymoshchuk păstrează campioana en-titre în joc (VIDEO)

Zenit ? Vfb Stuttgart 2-1. Tymoshchuk păstrează campioana en-titre în joc (VIDEO)
18 Feb 2009   •   22:31

Câştigătoarea de anul trecut a Cupei UEFA, Zenit Sankt Petersburg, a început cu dreptul campania de apărare a trofeului, câştigând manşa tur a întâlnirii cu Vfb Stuttgart, din 16-imile competiţiei, scor 2-1.
La o temperatură sub zero grade şi printre fulgi de nea, Stuttgart a început curajos partida de pe Petrovsky, însă la primul atac mai serios Zenit a reuşit să înscrie. Igor Semshov a şutat puternic pe poartă, iar Jens Lehmann a parat bine, însă a respins în faţă. Trei jucători de la Zenit aşteptau o astfel de ocazie, iar fostul mijlocaş de la Hannover, Szabolcs Huszti, a deschis scorul în minutul 2.
După startul furtunos al ruşilor, Vfb a început să echilibreze jocul şi şutul lui Martin Lanig din minutul 8 i-a pus pe jucătorii lui Zenit pe gânduri. În cele din urmă, Stuttgart a fost răsplătită pentru răbdare şi după 15 minute de joc Roman Shirokov a făcut o greşeală care i-a permis internaţionalului german Mario Gomez să pătrundă şi să şuteze puternic cu stângul pe lângă portarul Igor Malafeev.
Zenit avea să intre la vestiare însă cu un minim avantaj, după ce Anatoliy Tymoshchuk a şutat de la marginea careului, în minutele de prelungire ale primei reprize, şi a înscris golul care avea să se dovedească a fi al victoriei. Acesta a venit într-un moment în care şefii clubului rus acceptau oferta de transfer a lui Tymoshchuk la Bayern Munchen, căpitanul lui Zenit urmând să plece la finalul sezonului.
La Stuttgart, Ciprin Marica a fost titular şi a evoluat până în minutul 77, când a fost înlocuit cu Schieber. Returul este programat la 26 februarie pe Mercedes-Benz Arena.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close