Antena 3 CNN Sport Fotbal intern LPF: Cazul "Valiza" va fi redeschis

LPF: Cazul "Valiza" va fi redeschis

LPF: Cazul "Valiza" va fi redeschis
de M.T.    |    05 Iun 2013   •   17:50

Liga Profesionistă de Fotbal va redeschide cazul "Valiza", după ce ÎCCJ l-a condamnat pe Gigi Becali în acest dosar, a declarat secretarul general al LPF, Valentin Alexandru.

„Cazul va fi deschis, dar nu a apărut deocamdată o decizie oficială a instanţei. Până nu există un document oficial, nu putem face nimic. Eu nu mă pronunţ, că nu am dreptul, pentru că eu pot influenţa comisiile, dar pot să vă spun că, mâine-poimâine, când se va da hotărârea cu motivare cu tot, cazul va fi reanalizat", a spus Alexandru pentru Mediafax.

„O să reluăm chestiunea şi să vedem dacă e vorba de articolul 60 sau articolul 61, din regulamentul din 2007-2008. Se va aplica regulamentul de la momentul ăla, când s-a comis fapta, pentru că nu ar fi corect să o aplici pe cea de anul ăsta”, a adăugat oficialul.

Valentin Alexandru a precizat că Steaua riscă să fie depunctată în urma redeschiderii cazului "Valiza": „Nu e vorba de excludere în niciun caz. E vorba de pedepsirea celor care au săvâşit fapta. Apoi, articolul 60 vorbeşte ceva de depunctarea echipei. Nu am exact în cap în momentul ăsta. Iar la articolul 61, unde e vorba de manipulare, e vorba doar de persoana care a săvârşit fapta. Atunci nu era vorba de retrogradare, după cazul valiza a fost introdusă această chestiune. E vorba doar de depunctare”.

Marţi, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, afirmase, într-o conferinţă de presă, înaintea sentinţei ÎCCJ, că Steaua nu riscă vreo sancţiune pe plan intern în cazul în care finanţatorului clubului, Gigi Becali, va fi condamnat pentru corupţie, în dosarul "Valiza".

La 4 iunie 2008, echipa Steaua Bucureşti a fost penalizată cu şapte puncte de Comisia de Disciplină a FRF, iar formaţia Universitatea Cluj cu şase puncte după scandalul valizei cu bani de la Cluj-Napoca.

Finanţatorul Gigi Becali a fost suspendat timp de doi ani şi i s-a interzis accesul pe orice stadion pe aceeaşi perioadă şi a primit o amendă de 200.000 de lei, iar preşedintele de atunci al grupării ardelene, Anton Doboş, a primit aceeaşi sancţiune ca Gigi Becali.

De asemenea, jucătorii Gigel Coman (Universitatea Cluj) şi Petre Marin (Steaua) au fost suspendaţi câte şase luni şi amendaţi cu 180.000 de lei.

Comisia de Apel a păstrat aceste sancţiuni, dar Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a anulat, la 3 iulie 2008, toate deciziile luate de Comisia de Disciplină.

Doar Becali şi Doboş au primit din partea CAF o suspendare de şase luni şi o penalitate de 200.000 de lei, fără a li se interzice accesul pe stadion.

×
Subiecte în articol: LPF dosarul valiza steaua Gigi Becali
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close